Studeren bij Windesheim in Almere

Studeren bij Windesheim in Almere

Ben je op zoek naar extra uitdaging of heb je juist een extra steuntje in de rug nodig? We hebben bij Windesheim in Almere verschillende manieren om je daarbij te helpen.

Gouden tips voor vliegende start

Studiesuccescentrum

Het studiesuccescentrum van Windesheim  is er voor jou als je een extra steuntje in de rug kunt gebruiken bij je studie. Je kunt er als student terecht voor diverse cursussen en trainingen. Denk aan extra hulp bij Nederlands, rekenen of een faalangsttraining, maar ook aan presentatietechnieken of studievaardigheden.

Lees meer over studiesucces

Iedereen is welkom

Studeren is voor iedereen, ook als je een zichtbare of onzichtbare functiebeperking hebt. Windesheim in Almere biedt dan ook voorzieningen om jouw studie toegankelijker en studeerbaarder te maken. Je kunt hierbij denken aan alle motorische, zintuigelijke of psychische beperkingen, maar ook dyslexie, faalangst, RSI, chronische ziekte, depressie.

Lees meer over de voorzieningen

Ondernemen én studeren

Wil je naast je studie je eigen onderneming starten of runnen? Dan hebben we een Topondernemingsregeling om meer uit je onderneming en je studie te halen. Als studentondernemer kun je aanspraak maken op allerlei faciliteiten, zoals advies en coaching via het Startpunt.

Studenten aan het woord

Topsport én studeren

Voor topsporters met een NOC*NSF-status is er een topsportregeling, waardoor je meer kunt halen uit de combinatie topsport en opleiding. Je krijgt tijdens je studie begeleiding op maat: in overleg met je opleiding ontwerp je een studieprogramma dat haalbaar is naast je sportprogramma.

Meer over topsport én studeren

Extra uitdaging

Voor studenten die meer willen en meer kunnen is er het Honours Programme. Dit is een internationaal programma waarin je samenwerkt met studenten uit verschillende opleidingen dat een jaar duurt. Je volgt het in je tweede of derde studiejaar naast je gewone studieprogramma.

Meer over ons Honours Programme