studeren in almere

Starten met je studie bij Windesheim Flevoland

Je gaat studeren! Van middelbare school naar hogeschool: er verandert veel. Natuurlijk begeleiden wij je hierbij. Hieronder vind je alvast antwoorden op een aantal praktische vragen.

Vraag en antwoord over de start van je opleiding

Wanneer start mijn studie?

Eind augustus verwachten we je voor de Introdag van alle eerstejaarsstudenten. Het programma en de tijden worden nog bekendgemaakt. Je maakt uitgebreid kennis met je docenten, klasgenoten, medestudenten en de studentenverenigingen. Begin september gaat het studiejaar van start. Uiterlijk half juli ontvang je per mail het programma, zodat je weet wanneer je, waar wordt verwacht.

Wanneer ontvang ik mijn collegekaart?

Op het moment dat je aan alle voorwaarden voldoet – betaling geregeld, pasfoto geüpload – ontvang je in augustus/september per post je collegekaart. Het is geen probleem als je bij de start van je studie nog niet beschikt over de collegekaart.

In welke klas ben ik ingedeeld?

De klassenlijst wordt tijdens de Introdag eind augustus bekendgemaakt.

Wanneer kan ik mijn rooster inzien?

In de laatste week voor de start van je studie is het rooster van jouw opleiding beschikbaar. We geven je een seintje als het zover is. Bekijk nu wel alvast het algemene jaarrooster 2018-2019 van Windesheim Flevoland. Hierin vind je onder andere alle onderwijs- en tentamenperiodes op een rij.

Wat zijn de lestijden?

Een lesuur bestaat uit 50 minuten college en 10 minuten pauze. Er worden 60 minuten geroosterd. In het rooster kun je zien op welk uur je les hebt.
Lesuur 1: 08.30 - 09.30 uur
Lesuur 2: 09.30 - 10.30 uur
Lesuur 3: 10.30 - 11.30 uur
Lesuur 4: 11.30 - 12.30 uur
Lesuur 5: 12.30 - 13.30 uur
Lesuur 6: 13.30 - 14.30 uur
Lesuur 7: 14.30 - 15.30 uur
Lesuur 8: 15.30 - 16.30 uur
Lesuur 9: 16.30 - 17.30 uur
Lesuur 10: 17.30 - 18.30 uur

Alleen op dinsdag en donderdag:
Lesuur 11: 18.30 - 19.30 uur
Lesuur 12: 19.30 - 20.30 uur
Lesuur 13: 20.30 - 21.30 uur
Lesuur 14: 21.30 - 22.30 uur

Zijn er kluisjes in het gebouw?

Is jouw leslocatie het gebouw aan de Hospitaaldreef? Dan kun je een kluisje huren. De huur is 10 euro per studiejaar, de borg bedraagt 15 euro. Je kunt een kluisje aanvragen bij de receptie op de begane grond. 

Voor de overige leslocaties zijn we nog aan het kijken of we kluisjes kunnen regelen.

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Gebouw Hospitaaldreef: zo’n 50 meter naast de ingang van het gebouw (aan Hospitaaldreef) vind je de ingang naar de fietsenstalling.

Gebouw Stad College het Baken: op het terrein van het gebouw is een fietsenstalling.

Gebouw nieuwe bibliotheek: onder het gebouw bevindt zich een beveiligde, openbare fietsenstalling.

Het lukt mij niet een pasfoto te uploaden, wat moet ik doen?

Neem contact op met de Studentenadministratie:
Telefoon: 088 - 469 91 20
E-mail: studentenadministratie@windesheim.nl

Ik wil samen met een vriend(in)/klasgenoot in een klas zitten. Hoe regel ik dit?

Tijdens de Introdag kun je dit aangeven bij je studentbegeleider.

Waarom zou ik eerst een matchingsdag bezoeken?

We vinden het belangrijk dat de studie van jouw keuze ook echt goed bij je past. Daarom nodigen we je uit voor een matchingsdag. Je maakt op deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten van de opleiding. Zo krijg je echt een goed beeld van de studie en je voelt of je een klik hebt met de opleiding.

Waar kan ik mijn boekenlijst vinden?

Op StudyStore vind je eind juli een overzicht van de boekenlijsten van jouw opleiding. Staat jouw boekenlijst nog niet online? Laat dan bij StudyStore je e-mailadres achter: je ontvangt dan een bericht zodra de informatie beschikbaar is. Let op: we adviseren je vooralsnog alleen de boeken voor periode 1 te bestellen!
In je boekenlijst zie je ook of jouw studieboeken tweedehands beschikbaar zijn. Daarmee kun je veel kosten besparen. Vanzelfsprekend mag je ook zelf bepalen waar jij je boeken koopt.
Goed om te weten. Bij StudyStore:
... krijg je 5% korting bij 2 of meer Nederlandse studieboeken
... krijg je 10% korting op buitenlandse titels
... worden je boeken gratis thuisbezorgd.
Goed om te weten: je krijgt een bibliotheekpas van Windesheim Flevoland. Wellicht dat je een boek tijdelijk kunt lenen.

Ik heb me voor twee opleidingen ingeschreven en twijfel welke ik moet kiezen

Loop er niet mee rond en neem contact met ons op! Een goede match tussen jou en de opleiding is in je eigen voordeel. Je motivatie zal hoger zijn en daardoor ook je inzet en het plezier in je studie. Bovendien neemt de kans dat je je opleiding in 4 jaar of 2 jaar in het geval van een AD kunt afronden toe. En dat betekent weer dat je minder kosten maakt. We helpen je graag, bijvoorbeeld met een studiecoach:
Heb je specifieke vragen over een opleiding, bijvoorbeeld het verschil tussen opleidingen? Neem dan contact op met ons Servicepunt:
- telefoonnummer (088) 469 66 88
- e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl
Voor alle overige studiekeuzevragen kun je een e-mail sturen aan ons studiesuccescentrum: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Ik twijfel over de keuze van mijn studie

Loop er niet mee rond en neem contact met ons op! Een goede match tussen jou en de opleiding is in je eigen voordeel. Je motivatie zal hoger zijn en daardoor ook je inzet en het plezier in je studie. Bovendien neemt de kans dat je je opleiding in 4 jaar of 2 jaar in het geval van een AD kunt afronden toe. En dat betekent weer dat je minder kosten maakt.
Heb je specifieke vragen over een opleiding, bijvoorbeeld het verschil tussen opleidingen? Neem dan contact op met ons Servicepunt:
- telefoonnummer (088) 469 66 88
- e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl
Voor alle overige studiekeuzevragen kun je een e-mail sturen aan ons studiesuccescentrum: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Moet ik een laptop hebben? En wat zijn de specificaties?

Je hebt vanaf de start van je studie een laptop nodig. Lees meer over de eisen waaraan een laptop moet voldoen.

Ik ben topsporter, zijn er voorzieningen voor mij?

Weet je nu al dat je langer over je opleiding zult doen? Bijvoorbeeld omdat je anderstalig bent, aan topsport doet of een handicap hebt? Neem dan alvast contact op met onze decaan. Lees meer.

Ik heb een functiebeperking, bij wie moet ik dit melden?

Weet je nu al dat je langer over je opleiding zult doen? Bijvoorbeeld omdat je anderstalig bent, aan topsport doet of een handicap hebt? Neem dan alvast contact op met onze decaan. Lees meer.

Ik ben dyslectisch, bij wie moet ik dit melden?

Op onze hogeschool bieden we je verschillende voorzieningen om jouw studie toegankelijker en studeerbaarder te maken. Wil je hier gebruik van maken Geef dit dan vóór de start van je studie aan bij de decaan van het studiesuccescentrum: decaan@windesheimflevoland.nl.

Hoe kan ik mijn studie het best financieren?

Op startstuderen.nl vind je uitgebreide informatie over studiefinanciering, het aanvragen van je OV-jaarkaart en slimme tips om straks genoeg geld te hebben voor je studie én andere leuke dingen. Wist jij dat ongeveer een kwart van de studenten een aanvullende beurs krijgt? Check nu of jij hier ook voor in aanmerking komt, maak een studiebegroting en ga naar duo.nl/rekenhulp.

Wat moet ik voor mijn inschrijving regelen?

Zorg dan dat je vóór 1 september alle administratieve zaken hebt geregeld. Je hebt hierover per post en e-mail informatie ontvangen.

Kan ik ook met mijn mobiel inloggen?

Je kunt inloggen bij het Windesheim Informatie Portaal. Download hiervoor de Windesheim App.

Is er woonruimte voor studenten in Almere?

Op zoek naar woonruimte in Almere? Dan is Studentinalmere.nl je startpunt. Je vindt hier onder andere informatie over de verschillende woningbouwverenigingen die studentenwoningen aanbieden in het centrum van Almere. Je kunt natuurlijk ook een kamer zoeken via de particuliere sector. Een goede startplek is Huurwonignen.nl, Kamernet en Kamers in Nederland.

Mijn adres is gewijzigd, waar meld ik dit?

Een adreswijziging voer je door in Studielink. Wij worden hierover dan automatisch geïnformeerd.

Kom je niet? Schrijf je dan uit!

Zijn er omstandigheden waardoor je besluit toch niet te starten met je opleiding? Vergeet je dan niet via Studielink uit te schrijven! We rekenen anders op je komst.

Meer informatie

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met het Servicepunt als je nog vragen hebt. Dat kan via telefoonnummer (088) 469 66 88 of stuur een e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl

Volg ons op social media

Maak nu alvast kennis met onze hogeschool en studenten. Volg ons op Facebook, Instagram en Snapchat!

Zij zijn al geslaagd

Diploma hbo almere

En geven jou de beste tips!

Lees het magazine

Welkom magazine Windesheim Almere

Alles voor nieuwe studenten op een rijtje!