studeren in almere

Starten met je studie bij Windesheim Flevoland

Je gaat studeren! Van middelbare school naar hogeschool: er verandert veel. Natuurlijk begeleiden wij je hierbij. Hieronder vind je alvast antwoorden op een aantal praktische vragen.

Vraag en antwoord over de start van je opleiding

Wanneer start mijn studie?

Maandag 4 september gaat het studiejaar officieel van start. Je krijgt in de startweek een uitgebreide introductie van je opleiding en de hogeschool. Natuurlijk maak je ook kennis met docenten en medestudenten. Het Servicepunt stuurt je half juli per e-mail het programma van de startweek. Houd je e-mail goed in de gaten.

Wanneer ontvang ik mijn collegekaart?

Op het moment dat je aan alle voorwaarden voldoet - betaling geregeld, pasfoto geüpload - ontvang je in augustus/september per post je collegekaart. Het is geen probleem als je bij de start van je studie nog niet beschikt over de collegekaart.

In welke klas ben ik ingedeeld?

In de laatste week voor de start van je studie is je klassenlijst beschikbaar. We geven je een seintje als het zover is.

Wanneer kan ik mijn rooster inzien?

In de laatste week voor de start van je studie is het rooster van jouw opleiding beschikbaar. We geven je een seintje als het zover is. Bekijk nu wel alvast het algemene jaarrooster 2017-2018 van Windesheim Flevoland. Hierin vind je onder andere alle onderwijs- en tentamenperiodes op een rij.

Wat zijn de lestijden?

Een lesuur bestaat uit 50 minuten college en 10 minuten pauze. Er worden 60 minuten geroosterd. In het rooster kun je zien op welk uur je les hebt.
Lesuur 1: 08.30 - 09.30 uur
Lesuur 2: 09.30  - 10.30 uur
Lesuur 3: 10.30 - 11.30 uur
Lesuur 4: 11.30 - 12.30 uur
Lesuur 5: 12.30 - 13.30 uur
Lesuur 6: 13.30 - 14.30 uur
Lesuur 7: 14.30 - 15.30 uur
Lesuur 8: 15.30 - 16.30 uur
Lesuur 9: 16.30 - 17.30 uur
Lesuur 10: 17.30 - 18.30 uur

Alleen op dinsdag en donderdag:
Lesuur 11: 18.30  - 19.30 uur
Lesuur 12: 19.30 - 20.30 uur
Lesuur 13: 20.30 - 21.30 uur
Lesuur 14: 21.30 - 22.30 uur.

Zijn er kluisjes in het gebouw?

Berg jij jouw persoonlijke eigendommen liever op dan dat je er de hele dag mee rondsjouwt? In dat geval raden we je aan een kluisje te huren. De huur is 10 euro per studiejaar, de borg bedraagt 15 euro. Je kunt een kluisje aanvragen bij de receptie op de begane grond.

Is er een fietsenstalling aanwezig?

Ja, die is aanwezig. Zo’n 50 meter naast de ingang van het gebouw (aan Hospitaaldreef) vind je de ingang naar de fietsenstalling.

Het lukt mij niet een pasfoto te uploaden, wat moet ik doen?

Neem contact op met de Studentenadministratie:
Telefoon: 088 - 469 91 20
E-mail: studentenadministratie@windesheim.nl

Ik wil samen met een vriend(in)/klasgenoot in een klas zitten. Hoe regel ik dit?

In de startweek (week van 4 september) kun je dit aangeven bij je studentbegeleider.

Waarom moet ik een studiekeuzecheck doen?

De studiekeuzecheck is verplicht voor alle studenten die zich voor het eerst aanmelden bij Windesheim Flevoland. Het is belangrijk dat je een opleiding kiest die bij jouw interesses, kwaliteiten en motivatie past. Een goede keuze verkleint de kans op onnodige uitval of vertraging tijdens je studie.

Waar kan ik mijn boekenlijst vinden?

Op StudyStore vind je eind juli een overzicht van de boekenlijsten van jouw opleiding. Staat jouw boekenlijst nog niet online? Laat dan bij Studystore je e-mailadres achter; je ontvangt dan een bericht zodra de informatie beschikbaar is. Let op: we adviseren je vooralsnog alleen de boeken voor periode 1 te bestellen!
In je boekenlijst zie je ook of jouw studieboeken tweedehands beschikbaar zijn. Daarmee kun je veel kosten besparen. Vanzelfsprekend mag je ook zelf bepalen waar jij je boeken koopt.
Goed om te weten. Bij Studystore:
...krijg je 5% korting bij twee of meer Nederlandse studieboeken
...krijg je 10% korting op buitenlandse titels
...worden je boeken gratis thuisbezorgd.
Goed om te weten: je krijgt een bibliotheekpas van Windesheim. Wellicht dat je een boek tijdelijk kunt lenen.

Ik heb me voor twee opleidingen ingeschreven en twijfel welke ik moet kiezen

Loop er niet mee rond en neem contact met ons op! Een goede match tussen jou en de opleiding is in je eigen voordeel. Je motivatie zal hoger zijn en daardoor ook je inzet en het plezier in je studie. Bovendien neemt de kans dat je je opleiding in vier jaar kunt afronden toe. En dat betekent weer dat je minder kosten maakt. We helpen je graag, bijvoorbeeld met een studiecoach:
Heb je specifieke vragen over een opleiding, bijvoorbeeld het verschil tussen opleidingen? Neem dan contact op met ons Servicepunt:
- telefoonnummer (088) 469 66 88
- e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl
Voor alle overige studiekeuzevragen kun je een e-mail sturen aan ons Studiesuccescentrum: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Ik twijfel over de keuze van mijn studie

Loop er niet mee rond en neem contact met ons op! Een goede match tussen jou en de opleiding is in je eigen voordeel. Je motivatie zal hoger zijn en daardoor ook je inzet en het plezier in je studie. Bovendien neemt de kans dat je je opleiding in vier jaar kunt afronden toe. En dat betekent weer dat je minder kosten maakt.
Heb je specifieke vragen over een opleiding, bijvoorbeeld het verschil tussen opleidingen? Neem dan contact op met ons Servicepunt:
- telefoonnummer (088) 469 66 88
- e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl
Voor alle overige studiekeuzevragen kun je een e-mail sturen aan ons Studiesuccescentrum: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Moet ik een laptop hebben? En wat zijn de specificaties?

Je hebt vanaf de start van je studie een laptop nodig. Lees meer over de eisen waaraan een laptop moet voldoen.

Ik ben topsporter, zijn er voorzieningen voor mij?

Weet je nu al dat je langer over je opleiding zult doen? Bijvoorbeeld omdat je anderstalig bent, aan topsport doet of een handicap hebt? Neem dan alvast contact op met onze decaan. Lees meer.

Ik heb een functiebeperking, bij wie moet ik dit melden?

Weet je nu al dat je langer over je opleiding zult doen? Bijvoorbeeld omdat je anderstalig bent, aan topsport doet of een handicap hebt? Neem dan alvast contact op met onze decaan. Lees meer.

Hoe kan ik het beste mijn studie financieren?

Op startstuderen.nl vind je uitgebreide informatie over studiefinanciering, het aanvragen van je ov-jaarkaart en slimme tips om straks genoeg geld te hebben voor je studie én andere leuke dingen. Wist jij dat ongeveer een kwart van de studenten een aanvullende beurs krijgt? Check nu of jij hier ook voor in aanmerking komt en maak een studiebegroting. Bekijk de video en ga naar duo.nl/rekenhulp.

Wat moet ik voor mijn inschrijving regelen?

Zorg dan dat je vóór 1 september alle administratieve zaken hebt geregeld. Je hebt hierover per post en e-mail informatie ontvangen.

Kan ik ook met mijn mobiel inloggen?

Je kunt inloggen bij het Windesheim Informatie Portaal. Download hiervoor de Windesheim App.

Is er woonruimte voor studenten in Almere?

Op zoek naar woonruimte in Almere? Dan is Studentinalmere.nl je startpunt. Je vindt hier onder andere informatie over de verschillende woningbouwverenigingen die studentenwoningen aanbieden in het centrum van Almere. Je kunt natuurlijk ook een kamer zoeken via de particuliere sector. Een goede startplek is Kamernet en Kamers in Nederland.

Mijn adres is gewijzigd, waar meld ik dit?

Een adreswijziging voor je door in Studielink. Wij worden hierover dan automatisch geïnformeerd.

Kom je niet? Schrijf je dan uit!

Zijn er omstandigheden waardoor je besluit toch niet te starten met je opleiding? Vergeet je dan niet via Studielink uit te schrijven! We rekenen anders op je komst.

Meer informatie

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met het Servicepunt als je nog vragen hebt. Dat kan via telefoonnummer (088) 469 66 88 of stuur een e-mail: servicepunt@windesheimflevoland.nl

Volg ons op social media

Maak nu alvast kennis met onze hogeschool en studenten. Volg ons op Facebook, Instagram en Snapchat!

Zij zijn al geslaagd

Diploma hbo almere

En geven jou de beste tips!

Bekijk video

Lees het magazine

Welkom magazine Windesheim Almere

Alle belangrijke dingen voor nieuwe studenten op een rijtje!

Lees het magazine