Studenten samen in beeld aan het kletsen

Gouden tips voor vliegende start op Windesheim Flevoland

Pabo-student Ginny geeft je onmisbare tips voor een perfecte start van het studiejaar.

6 praktische tips bij je start op Windesheim Flevoland

1. Kluisje aanvragen

Berg jij jouw persoonlijke spullen liever op dan dat je er de hele dag mee rondsjouwt en is jouw leslocatie het gebouw aan de Hospitaaldreef? Dan kun je een kluisje huren. De huur is 10 euro per studiejaar, de borg bedraagt 15 euro. Je kunt een kluisje aanvragen bij de receptie op de begane grond.

Voor de overige leslocaties zijn we nog aan het kijken of we kluisjes kunnen regelen.

2. Fietsenstalling

Gebouw Hospitaaldreef; zo’n 50 meter naast de ingang van het gebouw vind je de ingang naar de fietsenstalling.
Gebouw Stad College het Baken: op het terrein van het gebouw is een fietsenstalling.
Gebouw nieuwe bibliotheek: onder het gebouw bevindt zich een beveiligde, openbare fietsenstalling.

3. Koffie (of thee)

Op elke verdieping van het gebouw aan de Hospitaaldreef staan koffie- en thee-automaten. Maar wil je jezelf verwennen met een latte of een cappuccino? Dan kun je terecht in de koffiecorner. Die vind je tegenover de receptie.

4. Kantine

De kantine in het gebouw aan de Hospitaaldreef vind je op de eerste verdieping. Hier serveren ze elke dag verse broodjes, salades en snacks.

5. Gebruik van de lift

De lift bij Windesheim Flevoland in het gebouw aan de Hospitaaldreef werkt net iets anders dan de meeste liften. Normaal gesproken druk je IN de lift op het nummertje naar welke verdieping je wilt gaan. Op onze school druk je BUITEN bij het ‘roepen’ van de lift op de knop naar welke verdieping je wilt.

6. Technische vragen? Naar Serviceplein!

Van alle kanten zul je goed begeleid worden. Maar het kan zo zijn dat je nog steeds iets niet helemaal goed weet. Wellicht werkt je wifi niet of kun je niet inloggen. Dan kun je in het gebouw aan de Hospitaaldreef op de 6e verdieping naar het Serviceplein gaan.

5 gouden tips voor een goede start van je studie op Windesheim Flevoland

Tip 1: download de app

In de Windesheim App staat bijvoorbeeld je rooster. Zo weet je vanaf de eerste dag waar je moet zijn.

Download voor iOS

Download voor Android

Tip 2: ga naar de colleges

Zorg dat je door je docenten en medestudenten gezien wordt. Docenten willen je maar al te graag helpen, maar dan moeten ze wel weten wie je bent.

Tip 3: plannen

Leer goed plannen! Dat scheelt veel stress en gedoe. Wil je daar hulp bij? Het studiesuccescentrum organiseert trainingen om je hierbij te helpen. Vragen hierover? Ga langs bij het studiesuccescentrum of mail naar: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Tip 4: samen sta je sterk

Zorg dat je een netwerk opbouwt. Samen studeren is leuker en als je een keer ziek bent, kan je iemands aantekeningen kopiëren en als je het even niet weet, kan een medestudent je door moeilijke periodes heen helpen.

Tip 5: trek bij problemen aan de bel

Je bent zelf verantwoordelijk om je studiepunten te behalen en om ‘eruit te halen wat erin zit’. Maar als het niet goed gaat op school of privé, sta je er niet alleen voor. Blijf er niet mee rondlopen en trek aan de bel bij bijvoorbeeld je studentbegeleider of neem contact op met het studiesuccescentrum: studiesucces@windesheimflevoland.nl

Bonustip: volg Windesheim Flevoland op social media

    Volg ons op Instagram     snapchat windesheim flevoland  

Wil je het hele jaar weten wat er op jouw school speelt, leuke video’s bekijken van onder meer handige studietips van jouw medestudenten en docenten? Volg ons op social media!

Video: 5 onmisbare studietips

Video: 6 praktische tips