Studenten samen in beeld aan het kletsen

Een laptop aanschaffen

Het duurt nog even voordat je opleiding begint, maar houd er rekening mee dat je vanaf de start een laptop nodig hebt. Op onze hogeschool werken we met een digitale leeromgeving, dus een laptop is onmisbaar.

De minimale eisen

Om goed te kunnen werken op onze hogeschool heb je een laptop nodig, daarom staat dit ook als verplicht item vermeld op je boekenlijst.

Je laptop moet voldoen aan de volgende eisen:

Laptopspecificaties

Specificaties  Minimaal   Aanbevolen  Power users 
Processor Intel Core i3 / AMD A4 Intel Core i5 / AMD A6-A8
Intel Core i7 / AMD A8-A10
Grafisch 1366*768 1920*1080  1920*1080
Geheugen (RAM) 4 GB  4 - 8 GB
8 - 16 GB
Harddisk (opslag) 250 GB SSD ≥ 250 GB SSD
≥ 250 GB SSD
Besturingssysteem Windows 10 / MAC OSX 10.12 Sierra
Windows 10 64 bit / MAC OSX 10.13 High Sierra
Windows 10 64 bit / MAC OSX 10.13 High Sierra

 

Accuduur  2 uur 4 uur
4 uur
Draadloos   Wireless N Wireless AC in de 5Ghz band Wireless AC in de 5Ghz band

Wanneer je een nieuwe notebook aanschaft en deze meerdere jaren wilt gebruiken, raden we je aan minstens de aanbevolen specificaties aan te houden. Als je zware grafische toepassingen als AutoCAD, ArchiCAD en SolidWorks gaat gebruiken, raden wij met klem aan een laptop te kopen met een niet-geïntegreerde grafische processor (Nvidia Quadro Mobile of AMD FirePro Mobility). Dit geldt bijvoorbeeld voor opleidingen als Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit. Check daarom altijd bij de softwaremaker en op de specifieke opleidingsite waarvoor je je aanmeldt (onder Praktisch – Studiekosten) of via je boekenlijst de specifieke hardware-eisen voor jouw opleiding voordat je opleidingspecifieke software aanschaft. 

Tips

Wil je een nieuwe laptop kopen, houd dan rekening met het volgende:

  • Denk aan het gewicht. Je moet de laptop namelijk steeds met je meenemen.
  • Koop een laptop waarmee je zeker twee uur op de accu kunt werken.
  • Overweeg je om een netbook (kleine laptop) aan te schaffen? Let er dan op dat de minder recente modellen niet geschikt zijn voor Office 2010.
  • Hoewel je – met uitzondering van de technische en ICT-opleidingen – een eind kunt komen met een tablet (mits je de goede apps hebt geïnstalleerd), is het geen volwaardige vervanger voor een laptop. Een laptop heeft op dit moment nog veel meer mogelijkheden dan een tablet. We adviseren je daarom met een laptop te werken.

Hoge korting aanschaf hard-/software

Via de website van Surfspot kun je 8 tot 12% korting krijgen op software en hardware. Je logt in bij Surfspot door in het beginscherm Windesheim te selecteren, en daarna in te loggen met je inloggegevens van Windesheim Flevoland.