Studeren bij Windesheim Flevoland

Studeren en stage lopen in het buitenland

Een half jaar in het buitenland studeren of stage lopen? Dat is niet alleen een prachtige ervaring waarbij je andere culturen leert kennen, ze staan ook uitstekend op je cv.

Studeren in het buitenland

Elk jaar gaan honderden Windesheimstudenten naar het buitenland voor studie of studie gerelateerde projecten. Bij de meeste opleidingen kun je een deel van je studie (één of twee semesters) in het buitenland volgen. Windesheim heeft afspraken met zo’n 250 hogescholen en universiteiten over de hele wereld waar je als student naartoe kunt. Zo kun je als business student je kennis over marketing vergroten door een semester in Barcelona te sturen. Of wil je als IT student je vakkennis bijspijkeren op het gebied van app development in Japan: De wereld ligt aan je voeten bij Windesheim.

Stage in het buitenland

Veel opleidingen hebben goede adressen voor een stage in het buitenland, maar je kunt uiteraard ook zelf op zoek naar een interessante organisatie. Verder zijn er diverse kortdurende projecten die onze studenten bij bedrijven en organisaties doen, vaak samen met studenten van een buitenlandse hogeschool of universiteit.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding draagt bij aan het succes van je buitenlandse avontuur. Hier kan het International Office je bij helpen. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een beurs voor studie of stage in het buitenland. Meer weten? Neem contact op met Alena Baresic: buitenland@windesheimflevoland.nl

Internationale projecten

International Sustainable Development
Wil je graag een half jaar helpen in een ontwikkelingsland? Wij hebben projecten in Suriname, Cambodja, Zuid-Afrika, Gambia, Zambia en Indonesië (Bali). Studenten van veel verschillende opleidingen kunnen hier terecht: Social Work, Verpleegkunde, Educatie, Business, HRM, Media, Recht, Techniek, Bouwkunde, ICT en meer! Lees meer.

Sport, Therapy and Empowerment

Wil je met sport, bewegen of therapie een bijdrage te leveren aan het verleggen van grenzen van kwetsbare groepen? We hebben in projecten in verschillende landen in Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en Azië die speciaal bedoeld zijn voor onze studenten aan de sport- en bewegingsopleidingen. Lees meer.


Wil jij ervaren dat de wereld groter is dan Nederland?

Heb je belangstelling voor duurzaam ontwikkelingswerk en wil je weten hoe het is om een aantal maanden te verblijven in een cultuur die echt in niets lijkt op de onze? Lijkt het je wat om in een multidisciplinair team aan de slag te gaan in projecten in een ontwikkelingsland? Dan is de minor International Sustainable Development iets voor jou!

Vlogs van studenten in het buitenland

Wie kan beter vertellen hoe het is om in het buitenland te studeren dan studenten die daadwerkelijk het avontuur zijn aangegaan? Naira, Anne, Jacco, Rosalie en Kimberley delen hun ervaringen in de onderstaande vlogs.


Vlog van Anne (stagiaire Volvo Ocean Race)

Vlog van Jacco (minorstudent in Finland)

Vlog van Juliëtte (minorstudent op Bali)

Vlog van Kimberley (minorstudent in de Verenigde Staten)

Vlog van Lilian (minorstudent in China)

Vlog van Naira (minorstudent in Ierland)

Vlog van Rosalie (minorstudent in Barcelona)