Groep studenten van Windesheim in Almere

Studeren in Almere

Daar ben je dan. Klaar voor een nieuwe stap in je leven: studeren bij Windesheim! We hopen dat je een geweldige studietijd hebt bij ons.

Almere is de jongste studentenstad van Nederland! Je hebt er als student alle voorzieningen die je nodig hebt en als iets er niet is, organiseren de studenten het vaak zelf. Onze campus? Dat is het stadshart van Almere. Want Windesheim in Almere zit midden in het centrum van Almere Stad, tussen het Flevoziekenhuis en het stadhuis (gebouw Landdrost en nieuwe bibliotheek) en aan de andere kant van het station in Stad College het Baken. Leuk extraatje is dat je als student bij een aantal winkels en cafés korting krijgt.

Studentenverenigingen

Om nog meer uit je studententijd te halen, kun je lid worden van een van de Almeerse studentenverenigingen. [‘endzjin] en Bazinga! zijn al een paar jaar actief en hebben al flink wat leden. Ze organiseren feesten, excursies en studiebijeenkomsten. Nieuw is de christelijke studentenvereniging Student Bite Almere. De naam voorspelt het al, ze beginnen elke activiteit met lekker eten. Wie van actief op het water houdt, kan lid worden van studentenroeivereniging Agon of de zeilvereniging A.S.W. de Zuiderzee.

Introductieweek

De studentenverenigingen organiseren ook elk jaar de algemene Introdag voor alle Almeerse studenten. Je hoeft geen lid van een vereniging te worden om mee te doen. Het is een leuke manier om Almere en andere studenten te leren kennen. De Introdag vindt altijd in de laatste week van augustus plaats.

Weten hoe je kunt sporten, wonen en studeren in Almere?

Kijk dan op Student in Almere. Hier maak je ook kennis met studenten van Windesheim in Almere die je via Facebook, Instagram en Twitter van alles vertellen over hun studentenleven.