studeren in almere

Studeren in Almere

Daar ben je dan. Klaar voor een nieuwe stap in je leven: studeren bij Windesheim! We hopen dat je een geweldige studietijd hebt bij ons.

Almere is de jongste studentenstad van Nederland! Je hebt er als student alle voorzieningen die je nodig hebt en als iets er niet is, organiseren de studenten het vaak zelf. Onze campus? Dat is het stadshart van Almere. Want Windesheim Flevoland zit midden in het centrum van Almere Stad, tussen het Flevoziekenhuis en het stadhuis. Leuke extra is dat je als student bij een aantal winkels en cafés korting krijgt.

Studentenverenigingen

Om nog meer uit je studententijd te halen, kun je lid worden van één van de Almeerse studentenverenigingen. [‘endzjin] en Bazinga! zijn al een paar jaar actief en hebben al flink wat leden. Ze organiseren feesten, excursies en studiebijeenkomsten. Nieuw is de christelijke studentenvereniging Student Bite Almere. De naam voorspelt het al, ze beginnen elke activiteit met lekker eten. Wie van actief op het water houdt, kan lid worden van studentenroeivereniging Agon, surfvereniging de Zuiderzee of de Almeerse Studenten Zeilvereniging Aerides.

Introductieweek

De studentenverenigingen organiseren ook elk jaar de algemene introductieweek voor alle Almeerse studenten. Je hoeft geen lid van een vereniging te worden om mee te doen. Het is een leuke manier om Almere en andere studenten te leren kennen. De introductieweek vindt altijd in de laatste week van augustus plaats.

Weten hoe je kunt sporten, wonen en studeren in Almere?

Kijk dan op Student in Almere. Hier maak je ook kennis met studenten van Windesheim Flevoland die je via Facebook, Instagram en Twitter van alles vertellen over hun studentenleven.