Studietips Windesheim in almere

Vier gouden tips voor het maken van multiplechoicetentamens

Hoe goed je ook geleerd hebt, multiple choice-tentamens blijven lastig. De studiecoach van Windesheim in Almere heeft vier superhandige tips voor het maken van mc-tentamens op een rij gezet.

Bekijk de vier tips

Hoe vergroot je je kans om een multiplechoicetentamen goed te maken? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan onze studiecoach Ingrid Hoff. Zij werkt voor het studiesuccescentrum van hogeschool Windesheim in Almere. Het studiesuccescentrum organiseert regelmatig workshops voor het versterken van studie- en taalvaardigheden bij studenten.

Bekijk hieronder de 4 tips

 1. Kom ruim van tevoren op school aan, maar vermijd contact kort voor het tentamen met medestudenten. Als je gaat praten over de stof ga je twijfelen.
 2. Wanneer je het vragen- en antwoordblad krijgt uitgereikt, onderstreep dan als eerste de woordjes GEEN of NIET in de vraagstelling. Je hebt namelijk de neiging om die woorden over het hoofd te zien.
 3. Werk tijdens het tentamen in rondes.
  - Eerste ronde: geef antwoord op de vragen die je direct kunt beantwoorden. Dat geeft zelfvertrouwen.
  - Tweede ronde: beantwoord daarna de vragen waar je iets langer over na moet denken.
  - Derde ronde: gebruik de rest van de tijd voor het beantwoorden van de moeilijke vragen die zijn overgebleven.
  - Vierde ronde: gebruik de laatste tien minuten (of eerder) om in één keer je antwoorden over te nemen op de schrapkaart. Doe dat heel precies!
 4. Bij twijfel, verbeter niet. Heel vaak is je eerste antwoord het best. Verbeter alleen je antwoord als je honderd procent zeker weet dat je eerste antwoord niet klopt.

Contact opnemen

Wil je weten welke workshops we aanbieden of wil je met een van ons in contact komen? Stuur een mailtje naar studiesucces@windesheimflevoland.nl.