Drie studenten in gesprek lopen over gang

Studie kiezen: check (3/3)

De juiste studiekeuze gemaakt? Check het nog even goed. Je verkleint dan de kans dat je vertraging oploopt of zelfs moet stoppen met je studie.

Icoon Check

Thuis

Check de resultaten van je studiekeuzetest met je profiel

Resultaten van studiekeuzetesten zijn suggesties. Kijk of je persoonlijke profiel aansluit bij de testresultaten van de studiekeuzetesten. Is het een match, vind je het echt bij jezelf passen? Onderzoek het.

Maak een lijstje met plussen en minnen

Zet de plus- en minpunten van de studies waar je tussen twijfelt op papier. Dan zie je in één oogopslag alle voor- en nadelen op een rijtje. Op basis van welke punten je de uiteindelijke keuze maakt, dat is aan jou. Jij weet het best wat voor jou belangrijk is. Tip: leg het lijstje van stap 1 nog eens naast het overzicht met plussen en minnen: zijn er voordelen die er uitspringen omdat ze erg goed aansluiten bij jouw talenten en interesses?

Check je netwerk

Heb je een goed beeld van de hbo-studie die je wilt gaan doen en het beroep dat je ermee kunt uitoefenen? Kijk eens of je iemand kent die de studie van jouw interesse volgt of die het werk doet dat jou leuk lijkt. Vraag of je een keer een dagje kunt meelopen, of je vragen mag stellen of twijfels kunt bespreken. Via Facebook, verjaardagen, vrienden en buren ken je via via vaak meer mensen dan je denkt. Of vraag je ouders, zij kennen vast ook veel mensen.

Leg je studiekeuze aan anderen uit

Wanneer je anderen probleemloos kunt uitleggen waarom de gekozen studie bij je past, dan ben je klaar om je aan te melden. Nog lastig? Loop mee of kom een dag proefstuderen om erachter te komen of je een goed beeld hebt van de studie die je wilt gaan volgen. Of probeer de studiekeuzestappen 1 en 2 opnieuw. Je kunt altijd nog je keuze met een loopbaancoach van het studiesuccescentrum van Windesheim bespreken. Lees hier meer over het studiesuccescentrum.

Blijf op de hoogte

Heb je je gegevens bij ons achtergelaten door een opleidingsflyer aan te vragen of een voorlichting te bezoeken, dan houden we je graag op de hoogte! Bijvoorbeeld over inschrijfdata, deadlines en onze allerlaatste voorlichtingsactiviteiten. 

Op Windesheim in Almere

Studiekeuzegesprek of -training

Lukt het je niet om de knoop door te hakken? Blijf je twijfelen tussen een aantal studies? Onze loopbaancoaches helpen je graag verder bij het kiezen van een hbo-opleiding. Stuur een mail naar studiesucces@windesheimflevoland.nl om een afspraak te maken.

Schrijf je in

Weet je zeker wat je wilt studeren? Schrijf je dan alvast in. Dat kan eenvoudig via Studielink, met je DigiD. Na je aanmelding, word je uitgenodigd voor een matchingsdag

Start je studie

Zeker van je keuze? Matchingsdag bezocht? Dan kun je met een gerust hart starten aan de studie die bij je past. Succes wensen hoeft dan niet meer, want jij zit al op de juiste plek!