Hbo-opleiding Commerciële Economie Windesheim in Almere

Voor decanen en mentoren

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen ontdekken waar ze energie van krijgen, waar hun talent ligt en wat hen uitdaagt. Als decaan of mentor speel je daarin een belangrijke rol. Bij Windesheim in Almere helpen we je graag je leerlingen te begeleiden naar een goede studiekeuze.

Daarom stellen wij een aantal materialen beschikbaar en organiseren we verschillende voorlichtingsevenementen. Op deze pagina vind je een compleet overzicht. We maken een onderscheid tussen profielkeuze en studiekeuze. Daarnaast kun je je eigen materialen insturen om te delen met collega-decanen en -mentoren.

Inhoud

"

Profiel kiezen

De eerste stap naar een studiekeuze is het kiezen van een profiel. Wij hebben een aantal tips voor jouw leerlingen op een rij gezet. Daarnaast stellen we een aantal materialen en contactmomenten beschikbaar waarmee je als decaan je leerlingen kunt ondersteunen bij het kiezen van een profiel.

"

Studie kiezen

We bieden verschillende middelen aan om jou in je rol als decaan en jouw leerlingen te ondersteunen bij hun studiekeuze: van een lesprogramma over studie kiezen tot open dagen, proefstudeerdagen en een matchingsdag.

"

Best practices

Deze best practices en tips & trics van decanen helpen je om jouw leerlingen een goede studie te laten kiezen.

"

Agenda

We hebben alle data van onze voorlichtingsevenementen én andere belangrijke data voor je op een rij gezet. 


Aanbod

Foto studiekeuzegids

Studiekeuzegids

In dit magazine voor leerlingen, ouders en verzorgers, decanen en mentoren lees je alles over over een studie kiezen. Je leest meer over hoe het is om te studeren op het hbo en bij hogeschool Windesheim in Almere.

Foto opleidingsflyer

Opleidingsflyers

Leerlingen kunnen voor elke opleiding een flyer aanvragen. Met een overzicht van vakken, beroepen, toelatingseisen en een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten. Voordeel: alle praktische informatie handig in één document.

Informatie voor ouders

Ouders en verzorgers spelen een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van hun kind. Wij hebben een aantal concrete tips op een rij gezet om ouders te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze van hun kind.

windesheim flevoland

Opleidingenmarkt

Organiseer je een opleidingenmarkt voor jouw leerlingen? Wij zijn graag aanwezig. Onze studenten en docenten vertellen daar meer over studeren bij Windesheim in Almere en onze opleidingen. Zo krijgen je leerlingen een goed beeld.

Gastlesstudent

Gastles van een student

Hoe is het om te studeren aan het hbo? Wat maakt het leuk? En wat zijn de verschillen met de havo, het vwo of het mbo? Een student kan er alles over vertellen. Neem contact met ons op om een gastles van een student aan te vragen.

Windesheim Flevoland

Gastcollege door een docent

Laat een klas ervaren hoe het is om college te krijgen van een docent van onze hogeschool. Of geef extra verdieping aan een thema tijdens een lesprogramma. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Skillscoach

Coaching door een student

Voor toekomstige studenten kan de overstap naar het hbo best spannend zijn. Daarom kunnen zij begeleiding krijgen van een student die al wat langer op Windesheim rondloopt. 

Windesheim Flevoland

Contact met adviseur instroom

Wil je meer informatie ontvangen of heb je vragen voor onze adviseur instroom? Neem in dat geval voor aanvragen of meer informatie contact met ons op.

Studenten in gesprek

Studiekeuzecheck = matchingsdag

Studenten die in september 2020 starten nodigen we uit voor de matchingsdag. Een leerling kan ook een Studiekeuzecheck aanvragen, een kort gesprek met iemand van de opleiding.

Ontvang onze nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van ontwikkelingen die voor jou en jouw leerlingen interessant zijn: bijvoorbeeld over onze voorlichtingsevenementen en nieuwe opleidingen, maar ook over lopende projecten en activiteiten op het gebied van instroommanagement. Je ontvangt de nieuwsbrief vier keer per jaar.