decanen pagina windesheim flevoland

Voor decanen en mentoren

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen ontdekken waar ze energie van krijgen, waar hun talent ligt en wat hen uitdaagt. Als decaan of mentor speel je daarin een belangrijke rol. Wij helpen je graag je leerlingen te begeleiden naar een goede studiekeuze.

Daarom stellen wij een aantal materialen beschikbaar en organiseren we verschillende voorlichtingsevenementen. Op deze pagina vindt je een compleet overzicht. We maken een onderscheid tussen profielkeuze en studiekeuze. Daarnaast kun je je eigen materialen insturen om te delen met collega-decanen en -mentoren.Inhoud

windesheim flevoland profiel kiezen

Profiel kiezen

De eerste stap naar een studiekeuze is het kiezen van een profiel. Wij hebben een aantal tips voor uw leerlingen op een rij gezet. Daarnaast stellen we een aantal materialen en momenten beschikbaar waarmee u leerlingen kunt ondersteunen bij het kiezen van een profiel.


windesheim flevoland studie kiezen

Studie kiezen

We bieden verschillende middelen aan om u en uw leerlingen te ondersteunen bij hun studiekeuze. Van een lesprogramma over studie kiezen tot open dagen, proefstudeerdagen en een studiekeuzecheck.

hogeschool windesheim flevoland

Best practises

Deze best practices en tips & trics van decanen helpen je om jouw leerlingen een goede studie te kiezen.

Agenda

We hebben alle data van onze voorlichtingsevenementen én andere belangrijke data voor u op een rij gezet. 


Aanbod

Studiekeuzemagazine

Studiekeuzemagazine

In dit magazine voor leerlingen, ouders en verzorgers, decanen en mentoren lees je alles over over studiekiezen. Studenten vertellen hoe het is om te studeren op het hbo, bij Windesheim Flevoland en in Almere. Lees het studiekeuzemagazine.

opleidingsflyer

Opleidingsflyers

Leerlingen kunnen voor iedere opleiding een opleidingsflyer aanvragen. Met een overzicht van de vakken, beroepsmogelijkheden, toelatingseisen en een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten. Voordeel: alle praktische informatie handig in één document.

Informatie voor ouders

Ouders en verzorgers spelen een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van hun kind. Wij hebben een aantal concrete tips op een rij gezet om ouders te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze van hun kind.

windesheim flevoland

Opleidingenmarkt

Organiseert u een opleidingenmarkt voor uw leerlingen? Wij zijn graag aanwezig. Onze studenten en docenten vertellen daar meer over studeren bij Windesheim Flevoland en onze opleidingen. Zo krijgen uw leerlingen een goed beeld.

Gastles van een student

Hoe is het om te studeren aan het hbo? Wat maakt het leuk? En wat zijn de verschillen met de havo, het vwo of het mbo? Een student kan er alles over vertellen. Neem contact met ons op om een gastles van een student aan te vragen.

Windesheim Flevoland

Gastcollege door een docent

Laat een klas ervaren hoe het is om college te krijgen van een docent van onze hogeschool. Of geef extra verdieping aan een thema tijdens een lesprogramma. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Windesheim Flevoland

Contact met adviseur instroom

Neem voor aanvragen of meer informatie contact op.

Ontvang onze nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen die voor u en uw leerlingen interessant zijn. Over onze voorlichtingsevenementen en nieuwe opleidingen, maar ook over lopende projecten en activiteiten op het gebied van instroommanagement. U ontvangt de nieuwsbrief vier keer per jaar.