Hbo-opleiding Commerciële Economie Windesheim in Almere

Profiel kiezen

De eerste stap naar een studiekeuze is het kiezen van een profiel. Wij hebben een aantal tips voor jouw leerlingen op een rij gezet. Daarnaast stellen we een aantal materialen en momenten beschikbaar waarmee je leerlingen kunt ondersteunen bij het kiezen van een profiel.

Aanbod hulp bij profiel kiezen

Profielkeuzedagen

Wat wil je later worden? Leerlingen in havo 3 weten dat vaak nog niet, maar moeten wel een profiel kiezen.

De profielkeuze voor leerlingen is dan ook een van de eerste serieuze stappen die leerlingen maken in het proces van studiekeuze. Vaak denken ze bij de naderende profielkeuze voor het eerst na over wat ze na de havo of het vwo willen gaan doen. 

Die keuze bepaalt namelijk welke vervolgstudie ze kunnen doen. Daarom organiseert Windesheim in Almere voor middelbare scholieren profielkeuzedagen.

Dus doe mee aan een profielkeuzedag(deel) bij Windesheim in Almere. 

In 4 aansluitende en afwisselende workshops van elk 35 minuten worden leerlingen actief gestimuleerd om na te denken over de best passende profielkeuze. 

De profielkeuzedagen in 2018-2019 zijn op: 

Alle profielkeuzedagen hebben inmiddels plaatsgevonden.
Als die van 2019-2020 bekend zijn, worden ze hier gepubliceerd.

Neem contact op voor meer informatie.

Video: een profiel kiezen, hoe doe je dat?

Onze studiekeuzecoach Samantha Bakker geeft advies en praktische tips over het kiezen van een profiel. Handig voor leerlingen die zich oriënteren op een hbo-opleiding!


Windesheim Flevoland

Lesprogramma Profiel kiezen

Hoofddoel van de lessenserie voor profielkiezers in havo en vwo 3 is dat leerlingen hun kwaliteiten, leerwensen en keuzefactoren kunnen benoemen en koppelen aan een vakkenprofiel. Elke les is uitgewerkt aan de hand van een voorbereidingsformulier, waarop de fases oriënteren, uitvoeren en terugkijken zijn beschreven.

Zelf materiaal toevoegen

Heb je zelf materiaal of bijvoorbeeld een lesprogramma dat je graag wilt delen met collega-decanen of -mentoren? Mail het ons, zodat we het bestand hier kunnen plaatsen.