Hbo-opleiding Commerciële Economie Windesheim in Almere

Studie kiezen

We bieden verschillende middelen aan om jouw leerlingen te ondersteunen bij hun studiekeuze. Van een lesprogramma over studie kiezen tot open dagen, proefstudeerdagen en een matchingsdag.

Met behulp van deze middelen ontdekken leerlingen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden of waar ze energie van krijgen.

Aanbod hulp bij studie kiezen

Windesheim Flevoland

Lesprogramma Studie kiezen

Deze lessenserie bestaat uit 4 lessen die aaneensluitend, maar ook los van elkaar te gebruiken zijn. In de lessen staan de thema’s kiezen, kunnen, willen, ervaren en testen centraal. Hoofddoel van de lessen is dat leerlingen hun belangrijkste kwaliteiten, leerwensen en keuzefactoren kunnen benoemen en kunnen koppelen aan een studie(richting). Iedere les is uitgewerkt aan de hand van een voorbereidingsformulier, waarop de fases oriënteren, uitvoeren en terugkijken zijn beschreven.
Doelgroep: havo 4 en 5 en vwo 5 en 6

Windesheim Flevoland

Matchingsdag na aanmelding

Heeft een leerling een opleiding gevonden die bij hem of haar past? Dan kan hij of zij zich inschrijven via Studielink. Hier vind je alle informatie over het inschrijven voor een opleiding. Daarna wordt een leerling uitgenodigd voor een matchingsdag. De leerling maakt op deze dag kennis met de opleiding, andere aanmelders en huidige studenten van de opleiding. Na het aanmelden kan een leerling ook nog een Studiekeuzecheck aanvragen, een kort gesprek met iemand van de opleiding, maar de matchingsdag zal een veel beter beeld geven van de match met een opleiding.

Open dagen

Tijdens open dagen kunnen leerlingen zich oriënteren op verschillende opleidingen. Er zijn voorlichtingsrondes, verschillende workshops en leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij onze studenten en docenten.

Proefstuderen

Tijdens proefstuderen maken leerlingen uitgebreid kennis met een opleiding. Elke opleiding biedt een speciaal lesprogramma aan. Scholieren volgen een (werk)college en maken kennis met docenten en studenten.

Video: een studie kiezen, hoe doe je dat?

Onze studiekeuzecoach Samantha Bakker geeft advies en praktische tips over het kiezen van een studie. Handig voor scholieren die zich oriënteren op een hbo-opleiding!


Zelf materiaal toevoegen

Heb je zelf materiaal of een lesprogramma dat je graag wilt delen met collega-decanen of -mentoren? Mail het ons, zodat we het bestand hier kunnen plaatsen.