Groepje studenten samen aan het kletsen

Economie, Management en Recht

Binnen Economie, Management en Recht kun je veel kanten op. Het ligt er maar net aan waar jij de focus op wilt leggen. Vind je het leuk om met mensen om te gaan, ben je gek op cijfers of schuilt er een echte ondernemer in je?

Hbo-opleidingen op het vlak van Economie, Management en Recht bij Windesheim in Almere

Studenten Bedrijfskunde schrijven op een bordBedrijfskunde 

Kies voor Bedrijfskunde bij Windesheim in Almere als je nieuwsgierig bent naar hoe organisaties werken. Je leert hoe je verbeteringen en veranderingen doorvoert. Na je studie help jij organisaties verder, omdat je precies weet hoe je problemen oplost en het beste uit een organisatie haalt!
Ga naar de opleiding


Studenten in collegebankenCommerciële Economie

Gaat jouw bloed sneller stromen van trends, online marketing en sales? Kies dan voor de hbo-opleiding Commerciële Economie bij Windesheim in Almere. Als commercieel econoom leer je bijvoorbeeld hoe je trends kunt vertalen naar geschikte producten of diensten en hoe je deze in de markt zet.
Ga naar de opleiding


Commerciële economie associate degree windesheim flevoland

Commerciële Economie (Associate degree)

Met de Ad Commerciële Economie bij Windesheim in Almere word je in 2 jaar specifiek opgeleid voor een sales- en accountmanagementfunctie. In de Ad-opleiding ga je aan de slag met offertes, marktonderzoek, verkoopgesprekken en AdWords. Je voert direct praktijkopdrachten uit en wij begeleiden je waar nodig.
Ga naar de opleiding


Studenten achter een laptopFinance & Control

Weten hoe je een bedrijf in balans houdt? Kies voor Finance & Control in Almere als je alles wilt weten over een gezonde bedrijfsvoering. Je maakt bedrijfsanalyses, kostenanalyses en adviseert bedrijven hoe ze hun bedrijfsresultaat verbeteren. Je doet veel praktijkervaring op in het Almeerse bedrijfsleven.
Ga naar de opleiding


Finance ADFinance (Associate degree)

Ins en outs leren kennen van financiële bedrijfsvoering? Kies voor de Ad Finance bij Windesheim in Almere. Je leert in deze 2-jarige Ad-opleiding hoe je zelfstandig een financiële administratie opzet, je krijgt ‘pittige’ rekenvakken, maar doet bijvoorbeeld ook marketingkennis en ICT-vaardigheden op.
Ga naar de opleiding


HBO-Rechten

Weten hoe je iemand kunt bijstaan met juridisch advies? Word hbo-jurist en vind je weg in het woud van wetten en regels in Almere. Je rugzak is straks gevuld met veel praktijk en een flinke portie theorie. Je leert de basisbeginselen van het recht, duikt in diverse rechtsvormen en leert over de gerechtelijke procedure.
Ga naar de opleiding


Human Resource-adviseur in gesprekHuman Resource Management (HRM)

Weten hoe je de juiste persoon op de juiste plek zet? Kies dan voor Human Resource Management (HRM) bij Windesheim in Almere. In elk bedrijf, elke instelling en elke organisatie komen personele zaken aan de orde, zoals uitbreiding of inkrimping van afdelingen, ziekteverzuim en de scholingsvraag van medewerkers.
Ga naar de opleiding


Officemanagement - studenten aan het werk

Officemanagement (Associate degree)

Weten hoe je het beste uit mensen kunt halen? Een officemanager is de spin in het web bij een bedrijf of een organisatie. Ben jij een doener en dol op organiseren, dan is deze Associate degree Officemanagement bij Windesheim in Almere echt iets voor jou! Na 2 jaar heb je een hbo-diploma op zak!
Ga naar de opleiding


Ondernemen - jongen voor gebouw in Almere

Ondernemen (Associate degree)

Weten hoe je een bedrijf opzet? Bij de Associate degree Ondernemen van Windesheim in Almere leer je alles over het leiden van een eigen onderneming, van bedrijfsplan tot marketing. En je start tijdens je studie meteen je eigen bedrijf, zodat je na 2 jaar met je hbo-diploma op zak klaar bent voor het echte werk!
Ga naar de opleiding


Interessegebied Bewegen en Sport

Sport, Bewegen en Ondernemen (Associate degree)

Wil jij de maatschappij straks in beweging krijgen? Letterlijk, door als clubkadercoach of sportondernemer (nog) meer mensen het plezier in én het nut van sport en bewegen te laten ervaren? Kies dan voor deze Ad in Almere (verwachte start september 2020: dit is een nieuwe Ad waarvoor accreditatie is aangevraagd).
Ga naar de opleiding

 

Timo Koch

‘We lanceerden een volledig nieuw merk’

Tijdens het Comakership online marketing werkten studenten Communicatie en Commerciële Economie samen. Voor een nieuwe kastenlijn van RS HOLLAND MEUBEL, onderdeel van Rick Smeenk Interieurbouw in Almere, dacht student Timo Koch samen met medestudenten na over de volledige identiteit van het nieuwe merk, de strategie, positionering, missie en visie.

Timo vertelt: ‘Op basis van verschillende vormen van onderzoek hebben we advies gegeven over de inzet van een nieuwe gebruiksvriendelijke website. Om te zorgen dat potentiële klanten ook daadwerkelijk in aanraking komen met de nieuwe kastenlijn en op de website belanden, hebben we de inzet van verschillende online marketingmiddelen aanbevolen, zoals het vindbaar worden in zoekmachines. We hebben het plan zodanig uitgewerkt en voorbereid dat de praktische implementatie direct uitgevoerd kan worden.'