Journalistiek

Journalistiek en Communicatie

Communiceren doet iedereen, maar wil jij daar expert in worden? Jij bent straks de professional die communicatieplannen maakt, adviseert over communicatievraagstukken en content maakt voor websites, tijdschriften of social media.

De hbo-opleidingen op het gebied van Journalistiek en Communicatie bij Windesheim in Almere

Interessegebied Journalistiek en CommunicatieCommunicatie en Media

Kies voor de hbo-opleiding Communicatie en Media bij hogeschool Windesheim in Almere en leer alles over online & offline media, pr-acties, marketing, tekstschrijven en events. Je leert hoe je communicatiestrategieën bedenkt en middelen inzet om je boodschap over te brengen: met een nieuws- of persbericht of bijvoorbeeld reclamecampagne.
Ga naar de opleiding

 

'Hoe krijg je gratis publiciteit?'

Windesheim Flevoland in Almere ComakershipManon Pierens en Loui Nijdam voerden een opdracht uit bij een goededoelenorganisatie. Via stichting CliniClowns kwamen ze terecht bij 'zusje' CareClowns. CareClowns bezoeken mensen met dementie in zorginstellingen. Ze zijn afhankelijk van donateurs en fondsen.

Manon: 'Om een doelgericht plan voor free publicity te kunnen opstellen deden we onderzoek. Op basis daarvan schreven we een adviesrapport. Daarin beschreven we een videoboodschap en een publiciteitsstunt. Het filmpje moet ervoor zorgen dat mensen bewuster worden van het belang van contact voor mensen met dementie en de kracht van een bezoek door CareClowns. Ter aanvulling koppelden we een Facebookactie aan het filmpje. We kregen veel positieve reacties en de video werd goed verspreid door andere kanalen. We mochten bijvoorbeeld vertellen over ons project bij Radio EVA.'