Teachers College

Onderwijs

Je hebt graag mensen om je heen, bent sociaal en communicatief, voelt je op je gemak in groepen en kunt goed met zowel kinderen als volwassenen overweg. Denk dan eens aan een opleiding binnen het interessegebied Onderwijs.

De hbo-opleidingen op het gebied van Onderwijs bij Windesheim in Almere

Student in de klasLerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Weten hoe je kinderen een goede start geeft? Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) bij Windesheim in Almere en draag bij aan de ontwikkeling van kinderen. Je leert niet alleen hoe je kennis overbrengt, maar ook hoe je lessen vormgeeft en hoe je kinderen coacht en begeleidt.
Ga naar de opleiding
Deze opleiding kun je in Almere ook volgen in deeltijd, handig als je werken en studeren wilt combineren.


Lachende studenteTeachers College

Het Teachers College wordt per 1 september 2020 niet meer aangeboden in Almere. Je kunt nu kiezen voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo), de 2-jarige Associate degree Pedagogisch Educatief Professional of het Teachers College in Zwolle.'Coöperatief leren door veel te oefenen'

Dunja Quene, tweedejaarsstudent aan de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo), ontwikkelde samen met studiegenoten een werkmap voor coöperatieve leervormen in het speciaal basisonderwijs. In het basisonderwijs wordt steeds vaker ingezet op samenwerken of coöperatief leren. Dunja en haar studiegenoten onderzochten op SBO De Bombardon en SBO De Watertuin in Almere of dat ook mogelijk is in het speciaal basisonderwijs. Wat blijkt? Voor leerlingen met een beperking kan samenwerken lastig zijn, maar ze kunnen het wel! Door veel te oefenen krijgen ze die vaardigheden onder de knie én groeien ze sociaal.

 

Dunja: ‘De werkmap bevat uitleg over de verschillende vormen van coöperatief leren, maar ook werkbladen die bij verschillende vakken ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld flitskaartjes. Leerlingen kunnen zelf vragen op de voorkant schrijven en antwoorden op de achterkant, zoals rekensommetjes of geschiedenisvragen, en vervolgens kunnen ze elkaar overhoren. We hebben de coöperatieve lessen zelf meteen kunnen testen, omdat we stage lopen op de SBO-scholen. Voor leerlingen is het best lastig, maar het levert zoveel op als het eenmaal lukt!'