HBO_ICT

Techniek en ICT

Je wilt maken, bouwen, creëren, ontwerpen én realiseren en je raakt niet uitgepraat over het bedenken en ontwerpen van een bouwconstructie of een app. Kies dan voor Techniek en ICT: een breed werkterrein waarin je zowel met je hoofd als handen werkt.

De hbo-opleidingen op het gebied van Techniek en  ICT bij Windesheim in Almere

Bouwkundestudenten op de werkplaatsBouwkunde

Welke functie kun je aan een leegstaand kantoor geven? Daarover nadenken is minstens zo interessant als het neerzetten van een nieuw gebouw, toch? En dat doe je vanaf dag één bij Bouwkunde in Almere!
Deze opleiding kun je in Almere ook volgen als duale opleiding en als duale Associate degree.
Ga naar de opleiding Bouwkunde


Bouwkunde duaal Associate degreeBouwkunde duaal (Associate degree)

Heb je al ervaring, maar wil je verder leren en je ontwikkelen op hbo-niveau? In de 2-jarige Associate degree Bouwkunde bij Windesheim in Almere combineer je werken en leren. Zo leer je in 2 jaar hoe je alle aspecten van een complex bouwproject onder de knie krijgt.
Ga naar de opleiding


Engineeringstudenten aan het werk met een prototypeEngineering

Weten hoe je fietsend je telefoon oplaadt? Studeer Engineering bij Windesheim in Almere als je interesse hebt in techniek, bedrijfskunde, innovatie en ondernemen. Jij bent straks de professional die uitblinkt in het ontwerpen én aan de man brengen van innovatieve, praktische producten.
Ga naar de opleiding


Jonge vrouw legt iets uit aan collega'sHBO-ICT

Weten hoe je apps ontwikkelt die het leven makkelijker maken? Heb je grote interesse in ICT, bedrijfskunde en communicatie en zie je het wel zitten om grote ICT-projecten te leiden en bedrijfsprocessen te verbeteren? Studeer dan HBO-ICT bij Windesheim in Almere.
Ga naar de opleiding


Student bij fietsen

Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit

Bijna elke Nederlander reist per dag een uur naar werk, winkels of naar school. Dat gaat niet vanzelf. Om dat mogelijk te maken in ons dichtbevolkte land zijn er mobiliteitsdeskundigen nodig. Weten hoe je dit in goede banen leidt? Volg dan Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit bij Windesheim in Almere.
Ga naar de opleiding


Software Development (Associate Degree)

Ben jij gek van programmeren en wil je alle geheimen van codetaal, zoals PHP(OO), C# of Java leren kennen? Of heb je al werkervaring in de ICT en wil jij je kennis verdiepen? Dan is de 2-jarige opleiding Ad Software Development bij Windesheim in Almere iets voor jou. 
Ga naar de opleiding

 

'In Comakerships leer je met de nieuwste technieken werken'

Manish, Gilliam, Jermaine en Kevin wonnen met hun bijdrage aan de brain games van Dezzel Media de Windesheim Flevopenning voor beste ComakershipTweedejaarsstudenten HBO-ICT Manish Sewbaran, Gilliam Roelofs, Jermaine Ivo en Kevin van der Klis gingen aan de slag bij Dezzel Media in Almere, de makers van BrainGymmer, een online sportschool voor je brein. ‘We hebben een analyse gemaakt van de breinactiviteit tijdens een braingame. Via een neurofeedback-headset (NFH), gekoppeld aan de BrainGymmer, hebben we data en gegevens uit hersengolven uitgelezen. Ook hebben we een prototype-game, die gebruikmaakt van concentratie en meditatie, verder ontwikkeld.'

'Het is gelukt om spelers in een game met hun hersenactiviteit wolken en regen te laten aansturen. We hebben met de nieuwste technieken leren werken, maar ook het vak projectmanagement kwam van pas. Door een strakke planning zijn we tot dit resultaat gekomen. Deze tool kan in de toekomst bijvoorbeeld in de zorg gebruikt worden. Stel je voor dat je verlamde mensen met hun gedachten hun rolstoel laat aansturen!’