Header verpleegkunde

Gezondheid en Welzijn

Jij bent iemand die graag mensen helpt en ondersteunt. Je vindt het een uitdaging om mensen op het juiste spoor te zetten en bedenkt graag oplossingen. Kies dan voor een opleiding binnen het interessegebied Gezondheid en Welzijn.

De hbo-opleidingen op het gebied van Gezondheid en Welzijn bij Windesheim in Almere

Studenten logopedie oefenen met hun stemLogopedie

Iemand helpen zijn stem goed te gebruiken, dat is de kern van de opleiding Logopedie bij Windesheim in Almere. Je leert hoe je zorg biedt, training geeft en adviseert bij het ontwikkelen, onderhouden of herstellen van de stem, spraak en slikken. Je gaat al snel aan de slag in de praktijk.  
Ga naar de opleiding
De opleiding kun je in Almere ook volgen via Blended learning, handig als je werk en studie combineert.


Social Work Social Work

Weten hoe je mensen in hun kracht zet? Kies Social Work in Almere als je mensen wilt ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen: van huiselijk geweld tot schulden en verslaving tot opvoedproblemen. Als social worker zet je mensen in hun kracht en zorg je ervoor dat zij hun leven weer op de rails krijgen.
Ga naar de opleiding
De opleiding kun je in Almere ook volgen in deeltijd, handig als je werken en studeren wilt combineren.


Verpleegkundestudenten in de praktijk aan de slagVerpleegkunde

Volg Verpleegkunde bij Windesheim in Almere en leer hoe je omgaat met complexe zorgvragen. Je doet niet alleen de basiszorg, maar je regisseert en coördineert de zorg van patiënten en de werkzaamheden van je collega’s. Je leert kritisch te kijken naar bestaande zorg en je bent gericht op verbetering hiervan.
Ga naar de opleiding
De opleiding kun je in Almere ook volgen in deeltijd, handig als je werken en studeren wilt combineren.
 

'In de praktijklessen leer je wat je later daadwerkelijk gaat doen'

Lesley ElshotVerpleegkundestudent Lesley Elshot komt steeds meer te weten over het verpleegkundige vak. ‘De praktijklessen vind ik erg leuk, omdat je dan ook daadwerkelijk bezig bent met wat je later gaat doen: een patiënt kantelen naar zijligging, de bloeddruk meten, het inbrengen van een voedingssonde, een brandwond verbinden of een urinekweek afnemen. Die lessen vinden plaats in het Flevoziekenhuis. Ook geneeskunde is een essentieel vak in de opleiding. Je leert veel over anatomie, fysiologie en pathologie. Af en toe sta ik er versteld van wat er bijvoorbeeld allemaal mis kan gaan in het menselijk lichaam.’

 

‘In mijn eerste jaar heb ik tien weken stage gelopen in de thuis- en ouderenzorg. Dit jaar kreeg ik een stageplaats aangeboden in het Flevoziekenhuis op de afdeling Chirurgie. In het ziekenhuis komen een heleboel verpleegtechnische vaardigheden voor die je op school geleerd hebt. Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen. Van algemene gezondheidszorg tot geriatrie of psychiatrie: de opleiding is zo breed dat ik alle kanten op kan.’