Studiekeuze Windesheim Flevoland

Studie kiezen: Verzamel (2/3)

Verzamel studie- en beroepsinformatie binnen het hbo die aansluit bij jouw talent en passie. Lees de tips hieronder.

Verzamel studie- en beroepsinformatie

Thuis

Bezoek websites over beroepen

Check internetsites die informatie geven over beroepskeuze.
Op tkmst.nl vind je bijvoorbeeld een beroepenlijst met uitleg per beroep. Je kunt hier ook je persoonlijke profiel matchen met het beroepsprofiel. Op werk.nl kun je zoeken naar beroepen op basis van interesses.

Past je persoonlijke profiel bij je favoriete beroep?

Als je een beter beeld hebt van je favoriete beroep, check dan of je de juiste eigenschappen, interesses en vaardigheden in huis hebt voor dat beroep. Leg je persoonlijke profiel dat je in stap 1 hebt opgebouwd naast de beschrijving van het beroep. Past het bij elkaar?

Oriënteer je op interessegebied

Welke hbo-studies passen bij jouw interesses? Er zijn veel verschillende richtingen waaruit je kunt kiezen. Om het jou makkelijk te maken, hebben wij alle opleidingen ingedeeld in interessegebieden. 
Welke dat zijn lees je hier 

Je leest daar wat een interessegebied inhoudt. Ook worden alle hbo-opleidingen uitgebreid beschreven. Welke past het beste bij jou?

Ook andere hogescholen beschrijven de opleidingen die zij aanbieden op hun website. Handig om de mogelijkheden te verkennen en te vergelijken.

Lees het studiekeuzemagazine

In het studiekeuzemagazine hebben we tips en tricks voor het kiezen van een studie op een rij gezet, je vindt er meer info over alle interessegebieden en opleidingen en je leest ervaringsverhalen van studenten.

Naar het Studiekeuzemagazine

Maak een studiekeuzetest

Na het maken van de test krijg je een overzicht van de Windesheimopleidingen die passen bij jouw interesses! Doe de studiekeuzetest

Andere geschikte testen vind je bij:
123test
TKMST
Intermediair

Lees opleidingsflyers

Alle informatie over de hbo-studie of -studies die jij op het oog hebt vind je in een opleidingsflyer of brochure. Je kunt onze opleidingsflyer hier bestellen. Bestel ook een opleidingsflyer of brochure bij andere hogescholen om te vergelijken. Een hbo-opleiding met dezelfde naam hoeft niet precies hetzelfde te zijn.
Tip: laat je ouders en vrienden de opleidingsflyer brochure ook lezen. Zij kennen jou ook goed.

Ontmoet onze studenten

Wie kan er beter vertellen over de opleiding dan een student zelf? Op ons YouTube-kanaal vertellen onze studenten over hun ervaringen tijdens de studie. Nog beter: tijdens de voorlichtingsactiviteiten zoals een open dag ontmoet je ze en kun je ze het hemd van het lijf vragen. Ook online vertellen onze studenten over hun studie en studentenleven. Bij elke opleiding vind je een verhaal van een student. Weten hoe het is om te studeren in Almere? Bekijk onze informatie over studeren in Almere of bezoek de website studentinalmere.nl. Hier kun je de verhalen lezen van twaalf Almeerse studenten en ze volgen op social media.

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief geven we je de meest actuele tips die je kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. We houden je op de hoogte van de open dagen, meeloopdagen en andere evenementen op Windesheim Flevoland. Als je aangeeft waarin je interesse hebt, dan ontvang je ook informatie over de opleiding(en) van je keuze. Meld je aan voor de nieuwsbrief over onze opleidingen 

Op je eigen school

Bezoek een informatiemarkt

Veel middelbare scholen organiseren een informatiemarkt. Docenten en studenten van hogescholen en universiteiten vertellen je meer over studeren en de studiemogelijkheden. Informeer bij je decaan wanneer je school een informatiemarkt organiseert.

Volg een voorlichting over opleidingen

Sommige middelbare scholen nodigen hogescholen uit om voorlichting te komen geven over één of meer opleidingen. Er komt dan vaak een docent met een student langs. Windesheim Flevoland geeft op verschillende scholen voorlichting. Informeer bij je decaan of er een voorlichting bij jullie op school is.

Kennismaken op Windesheim Flevoland

Bezoek een open dag

Een paar keer per jaar kun je kennis maken met alle hbo-opleidingen op onze open dag. Proef de sfeer in ons gebouw in het centrum van Almere. Spreek met studenten en docenten. Ook je ouders en vrienden zijn van harte welkom. Bezoek open dagen van andere hogescholen. Proef en vergelijk ook daar de opleidingen en de sfeer. Zo kies je beter wat echt bij jou past! Bekijk het programma en de data van de open dag bij Windesheim Flevoland

Kom proefstuderen aan het hbo

Niet alleen wij, ook onze studenten zijn enthousiast over Windesheim Flevoland. Dat enthousiasme delen ze graag met jou als je komt proefstuderen. Breng een dag door op onze hogeschool; hierdoor kom je veel te weten!
Meer informatie over proefstuderen

Bekijk de video over proefstuderen
Bekijk ook de video op ons YouTube-kanaal

Studiekeuzegesprek of -training

Lukt het je niet om een studiekeuze te maken? En vind je het lastig om een hbo-opleiding te vinden waar je enthousiast van wordt? De loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum helpen je graag verder. Mail je vragen naar studiesucces@windesheimflevoland.nl