windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Bouwkunde Associate degree duaal bij Windesheim Flevoland

In de 2-jarige Associate degree Bouwkunde combineer je werken en leren. Zo leer je in 2 jaar hoe je alle aspecten van een complex bouwproject onder de knie krijgt.

AD Bouwkunde in het kort

Heb je al ervaring, maar wil je verder leren? In de duale AD Bouwkunde volg je 2 dagen onderwijs en werk je daarnaast 3 dagen bij een leerwerkbedrijf. Bij ons leer je de theorie én op je leerwerkplek voer je opdrachten uit. Je leert van alles over de aspecten van een complex en duurzaam bouwproject: van technisch ontwerp tot projectmanagement en van materiaalkunde tot regelgeving.

Lees meer over de AD Bouwkunde

We lopen voorop met BIM

Bouwkunde loopt voorop met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BIM (Bouw Informatie Model/Management). Vanaf het begin van de AD Bouwkunde start je met het maken van 3D-modellen. Je leert hoe je gebouwen in 3D documenteert en hoe je samenwerkt via BIM. Omdat dit in het werkveld steeds meer de nieuwe manier van werken is, ben je direct inzetbaar.

Lees meer over BIM in de AD

AD Bouwkunde in beeld

AD- + KOB-diploma

Windesheim Flevoland is gecertificeerd door de Kader- en Ondernemersopleiding in de Bouw (KOB) om bij de Associate degree Bouwkunde het vakdiploma Aannemer Bouw- en Infrabedrijf uit te mogen reiken. Dit diploma geeft jou straks als afgestudeerde nog meer kansen op de arbeidsmarkt.

Lees over het KOB-certificaat

Je toekomst als AD Bouwkundige

We bereiden je in deze AD voor op functies in de uitvoerende bouw. Denk aan functies als werkvoorbereider, calculator, uitvoerder of projectleider. Je kunt grote complexe bouwprojecten uitvoeren en je ontwikkelt je tot volwaardige sparringpartner voor diverse partijen, zoals gemeente en bewoners.

Wat kun je na deze opleiding?

Samenwerking BouwTalent

Om de duale AD Bouwkunde te kunnen volgen heb je een leerwerkplek nodig. Je kunt deze zelf regelen, maar BouwTalent kan je hier ook goed bij helpen. BouwTalent heeft veel contacten in de bouwsector en helpt je om een passende match te maken tussen jou en een leerwerkbedrijf.

Lees meer over leerwerkplekken