windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Bouwkunde duaal bij Windesheim Flevoland

Weten hoe je naast je baan in de bouw doorgroeit in dat vak? Kies Bouwkunde duaal. Theorie en praktijk zijn in deze duale bacheloropleiding goed op elkaar afgestemd.

Bouwkunde duaal in het kort

In deze bacheloropleiding Bouwkunde staat duurzaamheid centraal. Een groot deel leer je in de praktijk op je (leer)werkplek. Binnen de opleiding kies je voor een profiel: Initiatief & Ontwerp, Management & Beheer of Advies & Realisatie. Ook leer je meer over alle ontwikkelingen op het gebied van BIM.

Lees meer over Bouwkunde duaal

We lopen voorop met BIM

Bouwkunde loopt voorop met ontwikkelingen op het gebied van BIM (Bouw Informatie Model/Management). Vanaf het begin start je met het maken van 3D-modellen. Je leert hoe je gebouwen in 3D documenteert en hoe je samenwerkt. Dit is dé nieuwe manier van werken, dus je bent direct inzetbaar.

Lees meer over BIM

BouwTalent

Om de duale opleiding Bouwkunde te kunnen volgen heb je een leerwerkplek nodig. Je kunt deze zelf regelen, maar BouwTalent kan je helpen als je start met de 2-jarige AD. BouwTalent heeft veel contacten in de bouwsector en helpt je een match te maken tussen jou en een leerwerkbedrijf.

Lees meer over leerwerkplekken

Lestijden en studielast

De combinatie opleiding en werk is pittig en intensief. Voordeel: theorie en praktijk zijn met elkaar verweven. Er zijn vaste lesdagen. In deze duale bacheloropleiding ga je 3 dagen per week aan het werk bij je leerwerkbedrijf in de bouw en je brengt 2 dagen per week door op de hogeschool.

Lees meer over lestijden

Jouw toekomst als bouwkundige

Met de titel Bachelor of Built Environment op zak, kun je na het afronden van de duale bacheloropleiding Bouwkunde aan de slag in verschillende hbo-functies. Banen die na deze opleiding in zicht komen, zijn bijvoorbeeld technisch tekenaar, constructeur en projectleider.

Wat kun je na deze opleiding?

'Daar leer ik nu al mee werken'

‘BouwTalent regelde mijn leerwerkplek bij Dura Vermeer toen ik startte met de AD. 2 dagen per week houd ik me bij dit bedrijf bezig met werkvoorbereiding: het inkopen van materialen, hoeveelheden bepalen, etc. De derde dag zit ik op de afdeling BIM, waar ik 3D-tekenprogramma’s ontwikkel en test.'

Lees Barry's ervaringen