Header Bouwkunde duaal

Bouwkunde duaal Toelating

Voordat je start moet je een mbo-diploma Bouwkunde niveau 4 en werkervaring hebben (middenkader- of specialistenopleiding). Wat nog meer?

Mbo-niveau 4, Bouwkunde

We richten ons met name op ervaren mbo’ers (niveau 4) die al een opleiding in bouwkunde hebben afgerond en werken in deze sector. Je bent dan ook toelaatbaar tot de opleiding als je een mbo-opleiding (niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding) met succes hebt afgerond en werkzaam bent in de sector. Je hebt een volledig mbo-diploma nodig: afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Omdat dit een duale opleiding is, is het noodzakelijk dat je naast je mbo-diploma Bouwkunde ook een leerwerkbedrijf hebt waar jij jouw praktijkervaring verder kunt uitbouwen. Dit bedrijf kun je zelf aandragen, maar je kunt dit ook door BouwTalent laten regelen.

Havo

Havisten met het profiel N&T en ruime ervaring in de bouw zijn ook toelaatbaar.

Vwo

Vwo'ers met het profiel N&T en ruime ervaring in de bouw zijn ook toelaatbaar.

Intakegesprek bij BouwTalent

Als je via BouwTalent deze bachelor wilt volgen, waarbij je eerst start met de 2-jarige Associate degree, ga je daar op gesprek om te weten te komen of je succesvol kunt starten aan deze hbo-studie. BouwTalent neemt slechts twintig studenten aan per studiejaar. Je kunt je aanmelden bij BouwTalent door te mailen naar info@bouwtalent-noord.nl. BouwTalent stuurt je na je aanmelding een uitnodiging voor je sollicitatiegesprek (intakegesprek). Draag je zelf een leerwerkplek aan, bespreek dit dan met de opleidingscoördinator op een van onze voorlichtingen.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets en beschik je over de juiste werkervaring in de bouw, dan ben je toelaatbaar tot jouw uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Kun je daarnaast aantonen dat je de Nederlandse taal goed beheerst met een diploma Nt2. Ook dan ben je welkom op de opleiding als je aan alle overige toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma