windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) deeltijd bij Windesheim Flevoland

Werken met kinderen in het basisonderwijs al langer je droom? Maak je droom waar door naast je werk of andere activiteiten de Pabo in deeltijd te volgen.

Pabo in het kort

Wil je graag als leerkracht in het basisonderwijs werken? Maar heb je geen tijd om overdag naar school te gaan? Je kunt de Lerarenopleiding voor het Basisonderwijs ook in de avonduren doen. 

Lees meer over de Pabo in deeltijd

Stage lopen op een school

Je gaat direct aan de slag op een zogenaamde opleidingsschool in het basisonderwijs. Dit is jouw praktijkschool, waar je ervaring opdoet en het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

Lees meer over stages op de Pabo

Toelating tot de Pabo

Er gelden extra toelatingseisen voor de Pabo op het gebied van geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde. Heb je onvoldoende kennis ervan opgedaan, dan moet je eerst extra toetsen maken.

Lees meer over toelating

Open avond

Maak kennis met de deeltijd Pabo, onze hogeschool en andere deeltijd-, duale en Blended learning-opleidingen. Tijdens deze avond kun je al je vragen stellen aan onze docenten.

Kom naar de open avond

Lestijden en studielast

Je kunt werk en studie combineren. De lessen vinden plaats op de dinsdag- of donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur in Almere. Daarnaast loop je minstens een dag per week stage.

Lees meer over lestijden

Jouw toekomst als leerkracht

Door een pensioengolf in de komende jaren ontstaat er een tekort aan basisschoolleraren. Je hebt daarom een goede kans op een baan met een Pabo diploma. 

Wat kun je na deze opleiding?