windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) deeltijd bij Windesheim Flevoland

Werken met kinderen in het basisonderwijs al langer je droom? Maak je droom waar door naast je werk of andere activiteiten de Pabo in deeltijd te volgen.

Pabo in het kort

Wellicht werk je of zijn er andere redenen waarom je niet fulltime kunt studeren. Toch wil je die ene droom graag waarmaken: als leerkracht in het basisonderwijs kinderen de kennis en vaardigheden bijbrengen die hen op hun toekomst voorbereiden. De Pabo in deeltijd biedt je die kans.

Lees meer over de Pabo in deeltijd

Pabo-programma

We leiden je op tot een inspirerende en innovatieve leerkracht. De basis op de Pabo in deeltijd is het leren lesgeven. Vanaf het begin van de studie ben je tegelijkertijd bezig met vakinhoud van de schoolvakken én met pedagogiek. Je loopt stage op een school en leert daar in de praktijk.

Lees meer over de vakken

Stage lopen op een school

Vanaf het begin van de Pabo in deeltijd ga je direct aan de slag op een zogenaamde opleidingsschool in het basisonderwijs. Dit is jouw praktijkschool, waar je ervaring opdoet en het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen. Je loopt op deze opleidingsschool stage en voert hier praktijkopdrachten uit.

Lees meer over stages op de Pabo

Lestijden en studielast

De Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) in deeltijd start in september 2018. Lessen vinden plaats op één lesdag per week op Windesheim Flevoland: de dinsdag- of donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur in Almere. Daarnaast loop je minstens één dag per week stage op een school.

Lees meer over lestijden

Toelating tot de Pabo

Er gelden extra toelatingseisen voor de Pabo op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. Heb je onvoldoende kennis ervan opgedaan, dan moet je eerst extra toetsen maken. Na je aanmelding vindt een intake plaats om je studie zo passend mogelijk te maken.

Lees meer over toelating

Snel op de hogeschool

Je kunt Windesheim Flevoland goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanaf NS-station Almere Centrum is het nog geen 10 minuten lopen naar de hogeschool waar de Pabo-lessen plaatsvinden en er zijn genoeg parkeerplekken in de buurt.

Meer over de locatie