windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Logopedie Blended learning bij Windesheim Flevoland

Wil je specialist worden in taal,- spraak-, stem-, slik- en gehoorproblemen? Heb je al werkervaring en wil je zelfstandig studeren? Kies voor Logopedie via Blended learning.

Logopedie in het kort

Van vakken over taal en spraak tot gedragsleer en anatomie: het komt allemaal voorbij in de Blended-learning-opleiding Logopedie. Je leert testen afnemen en interpreteren, behandelplannen opstellen en cliënten coachen. Kennis en vaardigheden pas je meteen toe in de praktijk tijdens stages en Comakerships.

Lees meer over Logopedie

Wat is Blended learning?

Je volgt deze hbo-bacheloropleiding via een bijzondere vorm van afstandsleren. Eenmaal per week kom je naar onze hogeschool in Almere. Daarnaast volg je online onderwijs via onze digitale leeromgeving en studeer je zelfstandig. De Blended learning-opleiding Logopedie heeft dezelfde inhoud als de reguliere voltijdopleiding.

Lees meer over Blended learning

Eigen opleidingspraktijk

Op onze hogeschool hebben we een eigen opleidingspraktijk Logopedie. Vanaf het tweede jaar van de opleiding Logopedie in de Blended-learning-variant kun je daar stage lopen. Je doet onderzoek en adviseert bijvoorbeeld leraren in opleiding over het gebruik van hun stem of je voert een gehooronderzoek uit.

Lees meer over leren in de praktijk

Lestijden en studielast

Logopedie Blended learning is een voltijdopleiding met een studieduur van 4 jaar, waarin je 240 ECTS (studiepunten) moet halen, ofwel 60 ECTS per jaar. Om dat te halen moet je rekenen op een voltijdse studielast. Je studeert wanneer het jou uitkomt, met uitzondering van de wekelijkse vaste lesdag op Windesheim Flevoland.

Lees meer over lestijden

Jouw toekomst als logopedist

Als logopedist werk je met heel jonge kinderen, jongeren en volwassenen. Daarom kun je in tal van functies en werkplekken terechtkomen. Je werkt bijvoorbeeld in een logopediepraktijk, een instelling voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, als stemtherapeut, in een ziekenhuis of in het speciaal (basis)onderwijs.

Wat kun je na deze opleiding?

'ideale manier van leren'

'Blended learning is de ideale manier van leren voor mij, omdat ik een gezin heb en daarnaast freelance als radiojournalist werk. Leervakken van de opleiding Logopedie volg je via de ELO: dit is de online leeromgeving van hogeschool Windesheim Flevoland. Je bekijkt online een presentatie, leest documenten of een PowerPoint.'

Lees Maykes ervaringen