windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Pedagogisch Educatief Professional (Pedagogisch Educatief Medewerker) Associate degree deeltijd bij Windesheim Flevoland

Kies voor de 2-jarige deeltijdstudie AD Pedagogisch Educatief Professional (voorheen Pedagogisch Educatief Medewerker) en daag als bijvoorbeeld HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker of pedagogisch coach jonge kinderen uit te leren en zich te ontwikkelen.

De AD-opleiding in het kort

Werk je op mbo-niveau met jonge kinderen (0-8 jaar), zoals in de kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie, of integraal kindcentrum, en wil jij jezelf in 2 jaar verder ontwikkelen op hbo-niveau en doorgroeien in je organisatie? Dan is de AD Pedagogisch Educatief Professional iets voor jou.

Lees meer over de AD-opleiding

Diploma in 2 jaar

De AD Pedagogisch Educatief Professional is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar op niveau 5, tussen mbo-4 en een 4-jarige hbo-opleiding (niveau 6) in. Je krijgt intensieve begeleiding. Ideaal als je wel wilt doorgroeien naar hbo-niveau, maar als je niet 4 jaar wilt studeren. 

Meer over de AD's

Van observeren tot leren van spel

Ontwikkelingspsychologie, interculturele communicatie, observeren. Het komt allemaal voorbij in deze AD. Je leert hoe je spel inzet bij de ontwikkeling van kinderen, hoe je taalontwikkeling stimuleert en achterstanden signaleert en hoe je met ouders en professionals samenwerkt.

Bekijk alle vakken

Lestijden en studielast

Wanneer je kiest voor deze Associate degree-opleiding, heb je les op de dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 21.30 uur. Praktijkopdrachten voer je uit op je werkplek en daarnaast ben je ongeveer 20 uur per week bezig met zelfstudie.

Lees meer over lestijden

Je toekomst Als AD-professional

Met je AD-diploma lever jij een bijdrage aan organisaties die kinderopvang en onderwijs combineren. Denk aan pedagogisch coach of HBO Pedagogisch Beleidsmedewerker. Je zorgt voor een kwaliteitsimpuls en kunt collega’s motiveren, coachen en adviseren.

Wat kun je na de opleiding?

Snel op de hogeschool

Je kunt Windesheim Flevoland goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanaf NS-station Almere Centrum is het nog geen 10 minuten lopen naar de hogeschool. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Meer over de locatie