Sociaal Werk in de Zorg Associate degree deeltijd bij Windesheim Flevoland

Ga aan de slag als sociaal werker die oog heeft voor de actualiteit, zoals eigen regie van de burger, het inzetten van zijn netwerk en het samenwerken met professionals.

Sociaal Werk in de Zorg in het kort

In 2 jaar leiden we je op tot zelfstandig sociaal werker: een zorgprofessional die met de burger, zijn netwerk én professionals de focus verlegt van ziekte en beperking naar het voeren van eigen regie en het zoeken naar mogelijkheden en herstel.

Lees meer over de AD-opleiding

Diploma in 2 jaar

De AD is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar op niveau 5, tussen mbo-4 en een 4-jarige hbo-opleiding (niveau 6) in. Je krijgt intensieve begeleiding. Ideaal als je wel wilt doorgroeien naar hbo-niveau, maar als je niet 4 jaar wilt studeren. 

Meer over de AD's

Modulair en flexibel

Sociaal Werk in de Zorg is een modulair opgebouwde flexibele AD-deeltijdopleiding die jou als professional veel ruimte biedt. Je kiest zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Zo heb je zelf de regie over je studietraject.

Meer over de modulaire opzet

Lestijden en studielast

Deze AD-opleiding op hbo-niveau heeft een omvang van 120 studiepunten. De studie duurt gemiddeld 2 jaar. We bieden de mogelijkheid om studieduur in te korten via een instroomassessment. Lessen vinden plaats op de vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur.

Lees meer over lestijden

Je toekomst als sociaal werker

Na het behalen van je AD-diploma Sociaal Werk in de Zorg kun je op hbo-niveau aan de slag in het werkveld, maar je kunt ook in gemiddeld 2 jaar de hbo-bachelor Social Work afronden. De AD is qua inhoud en niveau een prima vooropleiding.

Wat kun je na deze opleiding?

Snel op de hogeschool

Je kunt Windesheim Flevoland goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanaf NS-station Almere Centrum is het nog geen 10 minuten lopen naar de hogeschool. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Meer over de locatie