Header Ad Sociaal werk in de Zorg

Sociaal Werk in de Zorg Associate degree deeltijd bij Windesheim in Almere

Begeleid en help je graag mensen die zorg nodig hebben? Kies dan de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg bij Windesheim in Almere.

Sociaal Werk in de Zorg in het kort

In 2 jaar leiden we je op tot een zelfstandig sociaal werker. Je leert hoe mensen die zorg nodig hebben zelf de eigen regie kunnen voeren. Je zoekt naar vernieuwende ideeën, zoals domotica en ICT-toepassingen.

Lees meer over de Ad-opleiding

Diploma in 2 jaar

De Ad is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar op niveau 5, tussen mbo 4-niveau en een 4-jarige hbo-opleiding (niveau 6) in. Je kunt na de Ad doorstromen naar het hbo-niveau. Je krijgt intensieve begeleiding.

Meer over de Ad's

Modulair en flexibel

Sociaal Werk in de Zorg is een modulair opgebouwde flexibele Ad-deeltijdopleiding die jou als professional veel ruimte biedt. Je kiest zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest.

Meer over de modulaire opzet

Open avond

Maak kennis met de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg, onze hogeschool en andere opleidingen. Tijdens de open avond kun je al je vragen stellen aan onze docenten en de sfeer bij ons proeven.

Kom naar de open avond

Lestijden en studielast

In de Ad haal je 120 studiepunten. De studie duurt 2 jaar, maar kan soms korter na het afronden van een instroomassessment. Lessen zijn op maandag of vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur in Almere.

Lees meer over lestijden

Je toekomst als sociaal werker

Je begeleidt of ondersteunt bijvoorbeeld mensen met psychosociale problemen of jongeren met een verstandelijke of een lichamelijke handicap in een woongroep of ouderen die zelfstandig willen blijven wonen.

Wat kun je na deze opleiding?