windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Social Work deeltijd bij Windesheim Flevoland

Wil je werken als allround sociaal werker met specialistische kennis?

Social Work in het kort

Als sociaal werker laat je individuen en groepen binnen onze samenleving beter tot hun recht komen. Jouw interventies ondersteunen en versterken mensen (empowerment) in hun omgang met levensvragen en dragen bij aan hun welzijn.

Lees meer over Social Work

Profiel sociaal werker

Naast de onderwijsroute die je opleidt tot allround sociaal werker kies je een profiel waarmee je je specialiseert: Welzijn & Samenleving, Jeugd of Zorg. Ook kun je je binnen de opleiding ontwikkelen tot jeugd- en gezinsprofessional of ggz-agoog.

Lees meer over de profielen

Modulair en flexibel

Social Work is een modulair opgebouwde flexibele deeltijdopleiding die jou als professional veel ruimte biedt. Je kiest zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Zo heb je zelf de regie over je opleidingstraject.

Meer over de modulaire opzet

Lestijden en studielast

De deeltijdopleiding Social Work is zo opgezet dat je werk en studie goed kunt combineren. De lesdag is op maandag of vrijdag, deze wordt bepaald door de module die je volgt. De studielast is afhankelijk van de flexibele invulling van de opleiding.

Lees meer over lestijden

Jouw toekomst

Je houdt je straks bijvoorbeeld bezig met:
- het coachen van jongeren naar werk
- het adviseren bij opvoedingsproblemen, schulden of relatieproblemen
- contact zoeken met hangjongeren in een wijk en als aanspreekpunt fungeren

Wat kun je na deze opleiding?

Snel op de hogeschool

Je kunt Windesheim Flevoland goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanaf NS-station Almere Centrum is het nog geen 10 minuten lopen naar de hogeschool. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Meer over de locatie