Vrouw met rood haar die moet lachen

Inschrijven opleiding

Heb je gekozen voor een bacheloropleiding in deeltijd, duaal of afstandsleren? Of een Associate degree? Schrijf je dan in via Studielink bij Windesheim in Almere.

Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt voor je inschrijving bij Studielink:

  • Jouw eigen DigiD. Nog geen DigiD? Vraag dan een DigiD-code aan. Houd er rekening mee dat de aanvraag 5 dagen kan duren!
  • Diploma('s) die je hebt behaald
  • Betalingsgegevens

Inschrijven bij Studielink

Na aanmelding bij Studielink ontvang je binnen een paar werkdagen per post een bevestigingsbrief. Deze brief vermeldt de inschrijfvoorwaarden waaraan je moet voldoen.

 

Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Start september 2020
Meld je vroegtijdig aan voor een opleiding bij Windesheim in Almere, bij voorkeur voor 1 mei 2020. Zo heb je voldoende tijd om het intaketraject te doorlopen en je te heroriënteren als je op een gegeven moment tot de conclusie komt dat je toch een betere ‘match’ hebt met een andere opleiding.

De uiterste aanmelddatum voor de meeste opleidingen is 31 augustus 2020. Let op: bij veel opleidingen is een intake vooraf verplicht!

Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor die opleiding. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt hiermee aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, jouw inschrijving definitief maken en jouw collegegeld moeten betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten.

Aanmelden voor masters en cursussen

Wil je je aanmelden voor een master of cursus? Lees dan op de website van Windesheim Zwolle hoe dat in zijn werk gaat.

Lees meer over aanmelden voor masters en cursussen

Kan ik een opleiding starten in februari?

Ja, je kunt de deeltijdopleiding Verpleegkunde in Almere ook starten in februari. Je moet je hiervoor (net als bij de start in september) aanmelden via Studielink. In Studielink kies je vervolgens voor het studiejaar 2019-2020 en voor de startmaand februari. Je kunt je tot uiterlijk 15 januari van dat jaar aanmelden.