Vrouw met rood haar die moet lachen

Voorwaarden toelating

Met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) mag je in principe een bacheloropleiding of Associate degree volgen. Waar dien je nog meer aan te voldoen?

Toelating bacheloropleidingen en Associate degrees

Wil je een bacheloropleiding of Associate degree in deeltijd, duaal of via afstandsleren volgen? Dan ben je in principe toelaatbaar met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4), afhankelijk van je gekozen profiel. Sommige opleidingen stellen nog aanvullende eisen, zoals wekervaring en/of een werk(ervarings)plek. Check daarom altijd de toelatingsvoorwaarden bij de opleiding van je keuze.

Havo of vwo

Bekijk de profielen die (naast een mogelijke werk(ervarings)eis toegang bieden tot Ad's en bachelors
 
Als je vooropleiding niet voldoet aan de toelatingseisen dan is het in sommige gevallen mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. We bieden twee toelatingsonderzoeken aan: een deficiëntieonderzoek of een 21+ toelatingsonderzoek.

Mbo

Je bent toelaatbaar als je een mbo-opleiding op niveau 4 hebt afgerond (afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende), en voldoet aan eventuele specifieke toelatingseisen van de opleiding (bijvoorbeeld een werk(ervarings)eis). Kijk hiervoor bij de informatie over de opleiding van je keuze.

Deficiëntieonderzoek

Heb je een havo-, vwo- of mbo-opleiding, maar mis je binnen je profiel een of meer profielvakken die nodig zijn voor de door jou gekozen opleiding? Dan kun je bij Windesheim een deficiëntieonderzoek doen.

Lees meer over het deficiëntieonderzoek

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van je studie 21 jaar of ouder en heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets en voldoe je aan overige voorwaarden zoals een werkeis, dan ben je toelaatbaar tot de opleiding van je keuze.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Toelating post-hbo-opleidingen, cursussen of masters

Toelatingseisen voor andere opleidingen dan bachelors kunnen van elkaar verschillen. Vaak geldt een afgeronde hbo-opleiding of gelijkwaardig werk- en denkniveau met enige ervaring als basis. Kijk voor toelatingseisen bij de studie van je keuze op de website van Windesheim Zwolle.

Vragen over toelating en aanmelden?

Stel ze aan de Studentenadministratie:
Campus 2, Zwolle
088 - 469 91 20
studentenadministratie@windesheim.nl

Telefonisch bereikbaar op maandag van 11.00 - 16.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.