windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Voorwaarden toelating

Met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) mag je in principe een bacheloropleiding volgen. Zie toelatingseisen van je opleiding.

Toelating bacheloropleidingen

Wil je een bacheloropleiding in deeltijd, duaal of via afstandsleren volgen? Dan ben je in principe toelaatbaar met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4), afhankelijk van je gekozen profiel. Sommige opleidingen stellen nog aanvullende eisen, zoals wekervaring en/of een werk(ervarings)plek. Check daarom altijd de toelatingsvoorwaarden bij de opleiding van je keuze.

Havo of vwo

Bekijk de toelatingseisen

Als je vooropleiding niet voldoet aan de toelatingseisen dan is het in sommige gevallen mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. We bieden twee toelatingsonderzoeken aan: een deficiëntieonderzoek of een 21+ toelatingsonderzoek.

Mbo

Je kunt je in principe inschrijven voor een bacheloropleiding deeltijd, duaal of via afstandsleren als je een volledig mbo-diploma niveau 4 hebt: afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende. Bij sommige mbo-opleidingen kun je niet vanuit elk mbo-domein automatisch doorstromen naar bepaalde opleidingen het hbo. In dit schema zie je of je vanuit jouw mbo-domein toelaatbaar bent tot een hbo-opleiding van Windesheim. Weet je niet precies onder welk domein jouw mbo-opleiding valt? Bekijk het overzicht van domeinen. Geeft jouw mbo-opleiding niet automatisch toegang tot de bacheloropleiding van je keuze? Dan kun je bij Windesheim Flevoland een deficiëntieonderzoek doen.  

Deficiëntieonderzoek

Heb je een havo-, vwo- of mbo-opleiding, maar mis je binnen je profiel een of meer profielvakken die nodig zijn voor de door jou gekozen opleiding? Dan kun je bij Windesheim een deficiëntieonderzoek doen.

Lees meer over het deficiëntieonderzoek

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van je studie 21 jaar of ouder en heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot de opleiding van je keuze.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

 
Toelating post-hbo-opleidingen, cursussen of masters

Toelatingseisen voor andere opleidingen dan bachelors kunnen van elkaar verschillen. Voor de meeste post-hbo-opleidingen, cursussen en masters geldt een afgeronde hbo-opleiding of hbo-werk- en denkniveau met enige ervaring als basis. Specifieke informatie vind je op de website van de opleiding naar keuze.