windesheim flevoland werk en studie deeltijd duaal cursus

Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs voor het primair onderwijs

Heb je de Pabo afgerond en wil jij een Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs halen en specialist bewegingsonderwijs worden op basisscholen voor groep 3 tot en met 8?

Waarom de Vakbekwaamheid?

Heb je na augustus 2001 de Pabo gevolgd? Dan mag je geen bewegingsonderwijs verzorgen aan groep 3 tot en met 8. Via deze post-hbo-opleiding verwerf je de bevoegdheid om naast je baan als groepsleerkracht bewegingsonderwijs te geven aan groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs en daarnaast aan kinderen tot en met 12 jaar in het speciaal onderwijs. Met de Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs op zak ben je in staat actief bij te dragen aan bewegingslessen op scholen, zodat je elk kind kunt leren hoe het beter kan bewegen − op zijn eigen niveau en met plezier!

Lees meer

Waarom de Vakbekwaamheid?

De Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs bestaat in totaal uit drie blokken van een halfjaar, die je na elkaar en in vaste volgorde moet volgen. Heb je tijdens de Pabo een certificaat behaald voor blok 1 en eventueel blok 2, dan kun je vrijstelling aanvragen en instromen in een aansluitend blok. De opleiding wordt verzorgd vanuit de Pabo én de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding. Door deze unieke combinatie van kennis vanuit zowel het basisonderwijs als het bewegingsonderwijs staan de docenten garant voor een effectieve invulling van het studieprogramma.

Lees meer

Expertise vanuit het basis- en bewegingsonderwijs

De post-hbo-opleiding Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs bestaat uit drie lesblokken, verspreid over anderhalf jaar. We geven les op locaties in Zwolle, Almere en Deventer. De blokken starten elk jaar in september en februari. De lesdagen en -tijden van de drie blokken zijn per locatie verschillend. Afhankelijk van of je met de opleiding start in september of in februari kun je in Almere blok 1 en blok 2 van de Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs volgen. Blok 3 kun je vervolgens op de Campus in Zwolle volgen om daarmee de gehele post-hbo-opleiding af te ronden.

Lees meer