Man die je aankijkt

Flexibel deeltijdonderwijs: jij hebt de regie

Met ons aanbod willen wij aansluiten bij de wensen van de arbeidsmarkt en jouw individuele voorkeuren en wensen. Daarom hebben wij bij Windesheim in Almere enkele opleidingen modulair opgebouwd. Zo heb jij optimaal de regie over je eigen opleidingstraject.

Stel, je bent een ervaren professional in je vakgebied. Na een tijdje begint het te borrelen. Je zoekt verdieping in je vak, je wilt een stap vooruit zetten of je wilt het compleet over een andere boeg gooien. Maar, je hebt privé ook een druk leven. Hoe combineer je dat? Goed nieuws, Windesheim biedt nu flexibel onderwijs aan waarbij jij de regie hebt. 

Wat is flexibel onderwijs?

Met flexibel onderwijs heb je de ruimte om zelf te bepalen welke modulen je van een opleiding volgt en wanneer. Je stippelt zelf de eindbestemming en tijdsduur van je studie uit. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Zo kun je bij de ene opleiding modulen klassikaal volgen en stapelen tot een bacheloropleiding en bij de andere opleiding in je eigen tempo en volgorde, online of op je werk, losse modulen volgen van 10 of 20 weken. Een studiecoach helpt je bij het uitstippelen van je studieroute. Aan elke module zijn leeruitkomsten gekoppeld. Breng je deze kennis al mee? Dan kun je na een beoordeling deze leeruitkomsten laten toetsen en je meteen richten op het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zo versnel je je studie, interessant als je al veel werkervaring hebt. Flexibel onderwijs biedt je dus verschillende manieren om je studie, werk en privéleven succesvol te combineren.

Welke opleidingen zijn flexibel?

Windesheim in Almere biedt de onderstaande flexibele deeltijdopleidingen aan. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Op de opleidingspagina’s vind je alle modulen die je op dit moment binnen deze opleidingen los kunt volgen en/of kunt stapelen. Neem altijd contact op met de opleidingscoördinator via ons informatiecentrum om de meest actuele ‘flexibele’ stand van zaken te bespreken.

Verpleegkunde deeltijd

Social Work deeltijd

Ad Sociaal Werk in de Zorg deeltijd

Ga naar het aanbod van locatie Zwolle

Staat de opleiding die jij flexibel wilt volgen er niet bij? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator via ons informatiecentrum om alsnog de ‘flexibele’ mogelijkheden te bespreken.

De voordelen op een rij

√ Je studeert in je eigen tempo
√ Je stippelt zelf je leerroute uit
√ Je bepaalt zelf de tijdsduur van je studie
√ Je bouwt verder op wat jij als professional al weet
√ Je leert zoals jij dat wilt: in groepen, klassikaal of digitaal
√ Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes

En, wat nog meer?

  • Elke module van de flexibele opleidingen zijn cocreaties van Windesheim in Almere met regionale partners in het werkveld. De inhoud wordt dus continu actueel gehouden.
  • Voor elke module zijn leeruitkomsten beschreven. Je kunt leeruitkomsten ook behalen door werkervaring of eerder gevolgd onderwijs te laten toetsen. Zo kun je op verschillende manieren toewerken naar het behalen van je diploma.
  • Als je een losse module volgt en succesvol afrondt, ontvang je een certificaat. Als je besluit om door te studeren en je hebt alle modulen van de opleiding succesvol afgerond, dan krijg je een volledig hbo-diploma.