Man die je aankijkt

Bachelor

We vertellen je graag wat het inhoudt om deeltijd een bacheloropleiding te volgen bij Windesheim in Almere.

Je wilt jezelf ontwikkelen en op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Met een bacheloropleiding is dit mogelijk. Een bacheloropleiding is een opleiding op hbo-niveau die 4 jaar duurt. Met een diploma op minimaal mbo 4-niveau, een havo- of vwo-diploma ben je (vaak in combinatie met werkervaring en/of relevante werkplek) toelaatbaar. De kennis die je opdoet tijdens je studie, kun je direct toepassen in de praktijk. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van onze docenten. Nadat je een bacheloropleiding hebt gevolgd en afgestudeerd bent, kun je ervoor kiezen om door te leren en te gaan voor een masteropleiding. 

Studievormen voor bacheloropleidingen

Deeltijd studeren

Als je kiest voor een deeltijdopleiding naast je baan heb je vaak één of twee avonden les in de week.

Deeltijdbachelors Windesheim in Almere
Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) - deeltijd
Social Work - deeltijd
Verpleegkunde - deeltijd

Ga naar het aanbod deeltijdopleidingen locatie Zwolle

Duaal studeren

Wil je graag werken en leren combineren? Kies dan voor een duale bacheloropleiding. Je gaat dan meteen in de praktijk aan de slag en dat is tegelijk een onderdeel van je studie. Het verschil met een deeltijdopleiding is dat je bij een duale opleiding drie dagen in de week naar school gaat (dat is bij een deeltijdstudie één of twee avonden) en de overige twee dagen ben je aan het werk. 

Bouwkunde - duaal

Ga naar het aanbod duale opleidingen locatie Zwolle

Major, de basis

Een bachelor bestaat uit verschillende onderdelen, een major en een minor. Met de major bedoelen we de basis van de opleiding. De major beslaat het grootste gedeelte van de opleiding, namelijk 75%. Sommige opleidingen werken samen in de major, dan volg je lessen met studenten van andere opleidingen.  

Minor, geef kleur aan je opleiding

De rest van de bacheloropleiding bestaat uit zogenaamde minors. Dit zijn vakken die je zelf kiest, op basis van je eigen wensen en interesses. Zo krijg je de kans om kleur te geven aan je opleiding. Naast de minors van je eigen opleiding, kun je ook een kijkje nemen in een ander gebied. Of op een andere hogeschool. Wil je een overzicht bekijken van alle minors?

Ga dan naar de website www.kiesopmaat.nl  

Modulair

Steeds meer bacheloropleidingen worden ook modulair aangeboden. Dit houdt in dat je geen volledige 4-jarige bachelor hoeft af te ronden, maar je kiest ervoor om je alleen in dat deel te specialiseren waar jij de meeste winst voor jezelf kunt behalen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Overigens is het mogelijk om losse modulen te stapelen tot een volwaardig bachelordiploma.

Meer weten of modulair onderwijs?