Drie studenten in beeld aan het overleggen

Sollicitatieprocedure

Lees hoe de sollicitatieprocedure van Windesheim in Almere verloopt.

Nadat je je gegevens hebt verstuurd ontvang je een e-mail met een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. De briefselectie vindt plaats binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature. Je ontvangt daarna een e-mail met al dan niet een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Je wordt uitgenodigd

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan proberen we je altijd telefonisch te benaderen. Lukt dit niet, dan ontvang je een e-mail met de gespreksdatum en -tijd. Ook wordt de selectiecommissie in deze e-mail aan je voorgesteld. Hebben we je wel gesproken, dan krijg je na afloop van dat gesprek een e-mail ter bevestiging van de gemaakte afspraken.

Je wordt niet uitgenodigd

Wanneer je sollicitatie niet tot een gespreksuitnodiging leidt, ontvang je een afwijzing per e-mail. Voor uitleg over deze afwijzing kun je contact opnemen met de recruiter die de mail met naam en telefoonnummer heeft ondertekend.

Je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek

Je wordt telefonisch of schriftelijk uitgenodigd voor een vervolggesprek wanneer er na het eerste gesprek toch nog vragen zijn of wanneer de selectiecommissie dieper wil ingaan op bepaalde onderwerpen.      

Je wordt afgewezen na gesprek

Wanneer het gesprek resulteert in een afwijzing, ontvang je hierover telefonisch bericht van een van de leden van de selectiecommissie. Windesheim bewaart je gegevens maximaal één jaar, tenzij je eerder een verzoek doet je gegevens uit onze database te laten verwijderen.

Je krijgt een aanstelling aangeboden

Wanneer het gesprek resulteert in het aanbieden van een aanstelling ontvang je hiervan telefonisch bericht van een van de leden van de selectiecommissie. Je krijgt vervolgens een schriftelijke aanbieding vanuit Windesheim in Almere om in dienst te komen.

Selectiecommissie

De selectiecommissie bestaat meestal uit een leidinggevende en één of meer mogelijk toekomstige collega´s. Bij vacatures voor docenten kan ook een student bij het gesprek aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal commissieleden voer je één of twee gesprekken.

Meer weten?

Meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je in de sollicitatiecode. Of neem contact op met de afdeling Recruitment & Employability via telefoonnummer 088 - 469 88 99.
Informatie over de arbeidsvoorwaarden bij Windesheim in Almere vind je hier.

LinkedIn

Meld je aan voor de LinkedIn-pagina van Windesheim in Almere.