Werken bij Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere

Sollicitatieprocedure

Lees hoe de sollicitatieprocedure van Windesheim Flevoland verloopt.

De briefselectie vindt plaats binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature. Je ontvangt daarna een e-mail met al dan niet een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij Windesheim Flevoland.

De procedure

Je wordt uitgenodigd

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan proberen we je altijd telefonisch te benaderen. Lukt dit niet, dan ontvang je een e-mail met de gespreksdatum en -tijd. Ook wordt de sollicitatiecommissie in deze e-mail aan je voorgesteld. Hebben we je wel gesproken, dan krijg je na afloop van dat gesprek een e-mail ter bevestiging van de gemaakte afspraken.

Je wordt niet uitgenodigd

Wanneer je sollicitatie niet tot een gespreksuitnodiging leidt, ontvang je een afwijzing per e-mail. Voor uitleg over deze afwijzing kun je contact opnemen met de recruiter die de e-mail met naam en telefoonnummer heeft ondertekend.

Je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek

Je wordt telefonisch of schriftelijk uitgenodigd voor een vervolggesprek wanneer er na het eerste gesprek toch nog vragen zijn of wanneer de sollicitatiecommissie dieper wil ingaan op bepaalde onderwerpen.

Je wordt afgewezen na een gesprek

Wanneer het gesprek resulteert in een afwijzing, ontvang je hierover telefonisch bericht van één van de sollicitatiecommissieleden. Windesheim Flevoland bewaart je gegevens maximaal één jaar, tenzij je eerder een verzoek doet je gegevens uit onze database te laten verwijderen.

Je krijgt een aanstelling aangeboden

Wanneer het gesprek resulteert in het aanbieden van een aanstelling, dan ontvang je hierover telefonisch bericht van één van de sollicitatiecommissieleden. Daarnaast ontvang je altijd een schriftelijke bevestiging. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

Sollicitatiecommissie

De sollicitatiecommissie bestaat meestal uit een leidinggevende, één of meer mogelijk toekomstige collega´s en een recruiter van Personeel en Organisatie. Bij vacatures voor docenten kan ook een student bij het gesprek aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal commissieleden voer je één of twee gesprekken. Bij de uitnodiging voor het gesprek worden ook criteria en richtlijnen voor het gerichte interview meegestuurd.

Meer weten?

Meer informatie over de sollicitatieprocedure van Windesheim Flevoland vind je in de sollicitatiecode. Of neem contact op met de afdeling Recruitment & Employability via telefoonnummer 088 - 469 8899.

LinkedIn

Meld je aan voor de LinkedIn-pagina van Windesheim Flevoland

Join us on LinkedIn

Onze recruiters

De eerste kennismaking met Windesheim als werkgever is vaak met één van onze recruiters. Wie zijn dat?

Wordt u uitgenodigd voor een gesprek, dan is de kans groot dat ook een van de recruiters hierbij aanwezig is. We stellen ze daarom graag aan u voor: