Comakership stages praktijkopdrachten

Veelgestelde vragen over Comakerships

Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over Comakerships en het Meetingpoint.

Comakerships

Kan ik zelf een opdracht aanleveren?

Studenten ontvangen van hun opleiding de criteria waaraan hun stage of Comakership moet voldoen. Zij zoeken vervolgens zelfstandig naar een opdrachtgever. Heeft u al een concrete opdracht? Dan kunt u deze alvast via een digitaal formulier indienen. Wilt u zich eerst oriënteren? Op onze website vindt u een overzicht van alle gezochte opdrachten.

Moet ik een verzekering afsluiten als studenten een Comakership bij mij lopen?

Alle partijen betrokken bij een Comakership of stage hebben — ieder op hun eigen grond — de wettelijke verplichting zich te verzekeren:
- De werkgever moet een aansprakelijkheidsverzekering hebben voor zijn werknemers en vergelijkbare personen (zoals stagiairs)
- Windesheim moet een WA-verzekering te hebben, omdat studenten aan onze zorg zijn toevertrouwd
- Een student heeft de wettelijke verplichting zich WA te verzekeren als burger van Nederland. Als zich een voorval voordoet, zoeken de verzekeringsmaatschappijen onderling uit op welke verzekering aanspraak gedaan moet worden

Moet ik studenten een vergoeding betalen voor een Comakership?

Dit is een onderhandeling tussen de studenten en de opdrachtgever. Hierbij kunt u denken aan een maandelijkse vergoeding en/of een bonus bij een goed resultaat. Een vergoeding maakt een Comakership voor studenten aantrekkelijker. Tegelijkertijd is het een kwestie van ‘vraag en aanbod’.

Hoeveel dagen zijn studenten bij mij op de locatie aanwezig?

Het is de bedoeling dat studenten één of meerdere dagen op de locatie van de opdrachtgever aanwezig zijn. De ervaring leert dat dit het eindresultaat ten goede komt. Het exacte aantal dagen hangt af van het type Comakership en de zwaarte van het aantal studiepunten.

Hoeveel studenten nemen deel aan een Comakership?

Dit is afhankelijk van het type Comakership. In het algemeen geldt dat Comakerships voor tweede- en derdejaarsstudenten in groepen worden uitgevoerd, omdat studenten dan moeten leren samenwerken. Het gaat hier dan om groepen van 2 tot 5 studenten. Comakerships als afstudeeropdracht worden meestal individueel uitgevoerd.

Comakership Meetingpoint

Hoeveel ruimte heb ik tot mijn beschikking tijdens het Comakership Meetingpoint?

Voor iedere organisatie reserveren wij een statafel. U heeft hier (beperkte) ruimte om promotiemateriaal te plaatsen. Houd er alstublieft rekening mee dat er geen stopcontacten zijn. Zorg voor opgeladen devices.

Kan ik de naam van een student waarmee ik mogelijk in zee wil gaan gewoon opschrijven? Of is het de bedoeling dat ze een brief + cv toesturen?

Ook dit is een kwestie van uw eigen voorkeur. Heeft u een goede klik met studenten tijdens het Meetingpoint en wilt u met hen in zee? Dan loont het altijd om contactgegevens uit te wisselen en later in de week contact op te nemen. Heeft u een groot aanbod van studenten? Dan kunt u er zelf voor kiezen een sollicitatieprocedure in werking te stellen.

Mist u een vraag/antwoord? Stuur dan een mail naar info@windesheim.nl.