Studenten voor X
20 sep

Symposium Leidinggeven aan een lerende school

Meer weten over hoe u onderwijs toekomstbehendig maakt als leraar, lerarenopleider of leidinggevenden in het onderwijs? Kom naar ons symposium op 20 september.

Op welke manier kunnen we het onderwijs toekomstbestendig maken? Als we het onderwijs anders willen vormgeven om jongvolwassenen en kinderen tot diepere leerprocessen te laten komen, wat vraagt dat dan van het leren van de leraar? En wat vraagt dat van lerarenopleidingen of bijvoorbeeld schoolleiders om het leren van leraren te ondersteunen, te onderzoeken en te stimuleren? En welke rol heeft het bestuur daarbij?

Het lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding van Windesheim Flevoland organiseert op donderdag 20 september een symposium voor leraren, lerarenopleiders en leidinggevenden in het onderwijs, waarin een aantal gerenommeerde sprekers bovenstaande vragen zal bespreken.

Boek Leidinggeven aan een lerende schoolSprekers

Dr. ir. Quinta Kools (lector Wendbare onderwijsprofessionals van Fontys Lerarenopleiding in Tilburg) gaat tijdens het symposium nader in op het leren van de leraar en de lerarenopleiding door zichzelf de vraag te stellen: hoe blijven onderwijsprofessionals wendbaar? Dr. Marco Snoek (lector Leren & Innoveren van de HvA) bespreekt op zijn beurt de rolneming van de leraar als teacher leader en de rol van lerarenopleidingen daarin. Prof. dr. Joseph Kessels (emeritus hoogleraar human resources development) laat tot slot zijn licht schijnen op de rol die schoolleiders en bestuur kunnen spelen.

Boek

Op het symposium ontvangen Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders en René Peeters, voormalig wethouder Jeugd, Maatschappelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Sport van Almere een exemplaar van: Loes van Wessum & Ingrid Verheggen (2018). Leidinggeven aan een lerende school. Welke vragen heb jij vandaag gesteld? Oud-Turnhout: Gompel en Svacina. Als deelnemer aan het symposium ontvang ook jij een gratis exemplaar van dit boek.

Programma

 14.00-14.15 uur Inloop
 14.15-14.30 uur Welkom door lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding, Hanno van Keulen
 14.30-15.15 uur Joseph Kessels
 Zalenwissel
 15.15-16.15 uur Interactieve presentatie, parallelsessie Quinta Kools of Marco Snoek
Zalenwissel
 Zalenwissel
 16.15-17.00 uur Boekpresentatie en afronding
 Vanaf 17.00 uur Borrel
Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor leraren, lerarenopleiders, leidinggevenden en bestuurders in het onderwijs.

locatie

Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5 in Almere

Ga naar de routebeschrijving

Datum

Donderdag 20 september 2018 vanaf 14.00 uur

Kosten

€ 49,95 inclusief hapje en drankje
U ontvangt gratis een exemplaar van het boek: Loes van Wessum & Ingrid Verheggen (2018). Leidinggeven aan een lerende school. Welke vragen heb jij vandaag gesteld? Oud-Turnhout: Gompel&Svacina.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Loes van Wessum (inhoudelijk) via e-mailadres: l.van.wessum@windesheimflevoland.nl
Brigitte Toes (aanmelden/betalen) via e-mailadres: b.toes@windesheimflevoland.nl

Aanmelden

Via de button onderaan deze pagina kunt u zich voor het symposium aanmelden.