Student die aan het bellen is

Uitreiking landelijk domeinprofiel Associate degree Business Administration

27 January 2020

Afgelopen vrijdag is bij Windesheim in Almere het gloednieuwe landelijke domeinprofiel Associate degree Business Administration uitgereikt aan Jaap ten Have, voorzitter van het landelijk overlegplatform Associate degrees van de Vereniging Hogescholen.

foto uitreiking landelijke domeinprofiel Associate degree Business AdministrationJaap ten Have geeft aan: “Ik feliciteer de betrokken hogescholen en collega’s met het mooie resultaat. Zo’n profiel helpt de eigenheid van de aangesloten opleidingen te onderstrepen en draagt zo bij aan de volwassenwording van het Ad onderwijs.

De Associate degree is sinds 1 januari 2018 één van de drie zelfstandige opleidingsvormen in het hbo, naast de master en de bachelor. Deze zelfstandigheid vraagt dat de opleidingen, of groepen van opleidingen georganiseerd in domeinen, een eigen beroeps- en opleidingsprofiel hebben. Dit profiel moet gevalideerd zijn bij werkveld en andere betrokkenen.

Maartje Loncke (voorzitter van het landelijk overleg) is het hiermee eens: “We zijn trots op dit domeinprofiel, waarin Business Administration op niveau 5 nader wordt uitgewerkt. Deze is tot stand gekomen in intensieve samenwerking tussen werkveld en collega’s en studenten van zeven hogescholen. We kijken er naar uit deze verder handen voeten te gaan geven met elkaar de komende jaren”.