studeren bij windesheim in almere

Bedrijfskunde In de praktijk

Al vanaf het eerste jaar duik je de praktijk in. Je werkt aan projecten en loopt stages. Je werkt ook in Comakerships.

in de praktijkProjecten en managementgame

Je gaat meteen in het eerste jaar met praktijkopdrachten aan de slag. In het eerste project 'De Bedrijfskundige' maak je kennis met de rollen van de bedrijfskundige als onderzoeker, manager en adviseur. Je brengt een bedrijfsproces van Windesheim Almere in kaart en doet verbetervoorstellen. In het tweede project staat ondernemerschap centraal. Samen met je groep ga je een ondernemingsplan schrijven voor producten of een dienst die jullie zelf kiezen. Je verdedigt het plan voor een commissie van investeerders.

Voorbeelden van bedrijven die eerstejaarsstudenten hebben opgezet zijn:

  • een juridisch adviesbureau voor studenten
  • een studentenuitzendbureau om ouderen te helpen met het gebruik van digitale hulpmiddelen
  • een digitaal platform om studentenkamers te verhuren aan toeristen

Dit jaar sluiten we af met een managementgame, waarin je je ondernemerskwaliteiten kunt testen.

Stage

In het tweede jaar doe je een meeloopstage bij een bedrijf. Je werkt mee in de organisatie en voert een stageopdracht uit. Je gaat aan de slag met een concrete vraag over een bedrijfsproces en stelt op basis van je analyse en bevindingen een adviesrapport op. Zo leer je hoe je de theorie kunt toepassen in de praktijk.

Voorbeelden van stageopdrachten zijn:

  • verbeter het planningsproces van een supermarkt, zodat het personeelsrooster tijdig bekend is bij medewerkers
  • adviseer een recreatiepark over medewerkersvervoer en hoe dit kan bijdragen aan medewerkerstevredenheid en verlaging van de kosten
  • analyseer het servicetraject van een softwarebureau en pas het proces aan, zodat je de klantrelatie versterkt en klanten weer terugkomen

Comakership

In het derde jaar ga je aan de slag met een Comakership. Dit zijn echte opdrachten en projecten voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die je zelf uitvoert en oplevert. Je zet bijvoorbeeld een onderzoek op, verzamelt data en schrijft een advies voor de opdrachtgever. Door Comakerships ontdek je waar je echt goed in bent en werk je direct aan je cv! Studenten Bedrijfskunde deden onder meer Comakerships bij de Rabobank, gemeente Almere, KLM, Instituut voor Beeld & Geluid, ING en in het midden- en kleinbedrijf (mkb).