Hbo-opleiding Bouwkunde Windesheim Flevoland

Bouwkunde bij Windesheim Flevoland

Kies voor Bouwkunde en leer duurzame gebouwen creëren, realiseren en beheren! Zet jij je creativiteit én technische aanleg in voor bouwprojecten?

Studieprogramma Bouwkunde

Bouwkunde is een technische én creatieve opleiding. Je start met kennisvakken om de basis onder de knie te krijgen. Deze kennis over bouwtechniek, constructieleer, bouwfysica, materiaal en vaardigheden als 3D-tekenen breng je in de praktijk tijdens projecten voor echte opdrachtgevers.

Alles over de opleiding Bouwkunde

De ideale bouwkundige ...

  • is geïnteresseerd in duurzaamheid en duurzaam bouwen
  • ziet een ontwerp ruimtelijk voor zich
  • is creatief
  • heeft technisch inzicht
  • kan denken in scenario’s
  • is praktisch ingesteld
  • kan goed samenwerken

Meteen praktijkervaring opdoen

Bij de hbo-opleiding Bouwkunde doe je tijdens Comakerships veel praktijkervaring op. Comakerships zijn projecten die je zelf werft en uitvoert voor een bedrijf of instelling. Je bouwt meteen aan je netwerk en je cv en daar heb je na je studie direct profijt van. Docenten begeleiden je waar nodig.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als bouwkundige

Na de hbo-opleiding Bouwkunde ben je een bouwkundig professional die uit de voeten kan met de laatste digitale technieken. Je kunt bijvoorbeeld na je bachelorstudie aan de slag bij bouwbedrijven, aannemers, architectenbureaus, woningbouwcorporaties of de gemeente. Wil je verder studeren? Dat kan bijvoorbeeld aan de Academie van Bouwkunst of een (technische) universiteit.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Nick en Maro aan het woord

Een toren van 9,5 meter hoog, gemaakt van duizend pallets, verrijst op de Esplanade. Onze Bouwkundestudenten Nick en Maro hebben voor hun Comakership de duurzame Spiral Tower bouwklaar gemaakt. De toren is helemaal van hout. Alle materialen passen in elkaar als een puzzel. De kracht van dit ontwerp en deze materialen is dat de toren verplaatsbaar en duurzaam is. 

Lees het verhaal van Nick en Maro