Hbo-opleiding Engineering Windesheim Flevoland

Engineering bij Windesheim Flevoland

Kies voor Engineering als je wilt maken, bouwen, creëren, ontwerpen én realiseren. Los jij straks een productieprobleem op waardoor je een product sneller, slimmer, beter en goedkoper maakt?

Studieprogramma Engineering

In het eerste jaar van de hbo-opleiding Engineering krijg je een brede technische basis en maak je kennis met de drie leerroutes: Techniek, Creativiteit of Ondernemen. Je doorloopt het gehele technische proces: van product bedenken, prototype maken en op de markt brengen.

Alles over de opleiding Engineering

De ideale ingenieur ...

  • heeft een grote passie voor techniek
  • is een uitvinder en wil steeds nieuwe dingen ontdekken
  • heeft technisch inzicht
  • is bovengemiddeld goed in de exacte vakken
  • is creatief en ondernemend
  • is een teamspeler

Meteen praktijkervaring opdoen

In de praktijk leer je het meest. Vanaf het eerste jaar van Engineering ga je aan de slag met projecten en opdrachten uit de praktijk. In het derde jaar van de opleiding voer je een Comakership uit: een echte opdracht bij een bedrijf die je zelf werft en uitvoert. Zo werk je gelijk aan je cv!

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als ingenieur

Met een diploma Engineering heb je goede kansen op de arbeidsmarkt. Er is veel vraag naar technisch personeel. Je kunt bijvoorbeeld werken in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid en ingenieurs- en adviesbureaus: als ingenieur, maar ook in commerciële en managementfuncties. Na je opleiding kun je echter ook doorstuderen, bijvoorbeeld aan een technische universiteit.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Jim aan het woord

Contactloos betalen is enorm handig, maar brengt ook het gevaar van skimmen met zich mee. Jim ontwikkelde een telefoonhoes en portemonnee in één, die skimmen tegengaat, maar het gebruik van je OV-chipkaart wel mogelijk maakt: de Bee-case. Een van Jims hoogtepunten tijdens het project: 'Het winnen van Almere Pitcht en de derde prijs in de Company Launch.’

Lees het interview met Jim