Hbo-opleiding Bedrijfseconomie Windesheim Flevoland

Finance & Control (Bedrijfseconomie) bij Windesheim Flevoland

Je leert bij Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) kosten- en bedrijfsanalyses maken en advies geven om financiële bedrijfsresultaten te verbeteren.

De studie Finance & Control

Je start de hbo-opleiding Finance & Control met basisvakken als bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Je leert hoe je financiële plannen doorrekent, hoe een financiële administratie werkt en je komt van alles te weten over financiële risico’s. Je krijgt pittige rekenvakken, maar bijvoorbeeld ook rechtenvakken en ICT-vaardigheden.

Meer over studie Finance & Control

De ideale Finance & Controller ...

  • werkt graag met cijfers en heeft rekenkundig inzicht
  • kan goed werken met computerprogramma's waarin je bijvoorbeeld geldstromen volgt
  • is goed in organiseren, netwerken en leidinggeven
  • heeft goede sociale en communicatieve vaardigheden

Meteen praktijkervaring opdoen

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding Finance & Control duik je de praktijk in door te werken aan projecten en Comakerships: echte opdrachten voor bedrijven en organisaties die je zelf werft, uitvoert en oplevert. Denk aan adviesbureaus, supermarkten en administratiekantoren. Zo leer je het bedrijfsleven kennen.

Lees meer over Comakerships

Toekomst als Finance & Controller

Na het afronden van de opleiding Finance & Control kun je terecht bij bijvoorbeeld accountantskantoren, administratiekantoren, bedrijfseconomische adviesbureaus of op de financiële afdeling van een organisatie. Je zorgt dat alle financiële processen binnen een bedrijf goed verlopen. Daarnaast breng je vaak financieel advies uit aan het management of de directie.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Onze Comakers aan het woord

‘Op school werk je in ideale omstandigheden aan een boekhouding. De werkelijkheid is minder ideaal: de eerste ondernemer kwam met mappen en een doos vol bonnetjes. We hebben zoveel geleerd en we hebben de basis gelegd voor verdere ondersteuning door studenten van andere studierichtingen', aldus Matthijs, Barry en Justin over hun project De Flevolandse Zaak.

Lees het interview met de studenten