Opleiding HBO-Rechten Windesheim Flevoland

HBO-Rechten bij Windesheim Flevoland

Word hbo-jurist en vind tijdens HBO-Rechten je weg in het woud van wetten en regels. Je rugzak is straks gevuld met veel praktijk en een flinke portie theorie.

Studieprogramma HBO-Rechten

Je leert de basisbeginselen van het recht, duikt in de diverse rechtsvormen en doet kennis op over gerechtelijke procedures. Vervolgens maak je kennis met de diverse juridische beroepen. Je gaat direct met de theorie aan de slag door te werken aan actuele casussen en opdrachten.

Alles over de studie HBO-Rechten

De ideale praktijkgerichte jurist ...

  • heeft een zeer sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel
  • is integer en uiterst nauwkeurig
  • is communicatief sterk en kan luisteren
  • is analytisch en kan zaken tot op de bodem uitzoeken
  • weet hoe je je onpartijdig en neutraal moet opstellen

Meteen praktijkervaring opdoen

Uniek bij HBO-Rechten van Windesheim Flevoland zijn Comakerships: opdrachten voor een bedrijf of organisatie die je zelf werft, uitvoert en oplevert. Je wordt begeleid door studie én opdrachtgever en koppelt de theorie aan de praktijk. De ervaringen die je opdoet kun je direct op je cv zetten.

Lees meer over Comakerships

Jouw toekomst als hbo-jurist

Je kunt na de bacheloropleiding HBO-Rechten bijvoorbeeld aan de slag als juridisch medewerker of adviseur. Denk daarbij aan de (semi)overheid, maar ook aan specifieke juridische instanties als het juridisch loket, slachtofferhulp en de reclassering. Je stelt contracten op, geeft juridisch advies en bemiddelt bij geschillen. je kunt ook doorstuderen aan de universiteit.

Lees meer over toekomst en beroep

Maak kennis met ons op YouTube

Student Saloua aan het woord

‘Een studie kiezen is een belangrijke keuze: het is HBO-Rechten geworden', vertelt Saloua, 'omdat ik iets wilde leren over de maatschappij. Rechtvaardigheid vind ik heel belangrijk. Je leert wat jij bij andere mensen mag doen en zij bij jou, wat je rechten zijn. Maar ook hoe je klachtenbrieven schrijft of hoe contracten in elkaar zitten. Je hebt zoveel mogelijkheden met deze studie.’

Lees het interview met Saloua