Hbo-opleiding Social Work Windesheim Flevoland

Social Work

Kies Social Work als je mensen wilt ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen, zodat ze hun leven weer op de rails krijgen.

Studieprogramma Social Work

In de brede opleiding Social Work doe je alle kennis en vaardigheden van een social worker op aan de hand van vraagstukken uit de praktijk. Vakken als psychologie, recht, pedagogiek en methodiek ondersteunen je hierbij. Tijdens stages, werkbezoeken en Comakerships bouw je aan je cv.

Alles over de opleiding Social Work

Meteen praktijkervaring opdoen

In de praktijk leer je het meest. Daarom ga je tijdens de studie Social Work het werkveld in voor projecten en stages. Je komt in aanraking met potentiële werkplekken. Ook ga je aan de slag met Comakerships: een opdracht voor een organisatie in het sociaal domein die je zelf werft, uitvoert en oplevert.

Lees meer over Comakerships

SPH + MWD + Pedagogiek

Social Work is een samenvoeging van Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Pedagogiek. Deze ontwikkeling is gaande op veel hogescholen in Nederland, omdat het werkveld verandert. Je specialiseert je door een profiel te kiezen.

Lees meer over profielen

Student Stefano aan het woord

Stefano loopt stage bij Nieuwland Zorg, beter bekend als Almere Jungle, een dagbestedingslocatie voor mensen die niet volledig kunnen meedraaien in de maatschappij.

Lees het interview met Stefano

Open dag bij Social Work

Maak kennis met Social Work, onze hogeschool, andere 2- en 4-jarige hbo-opleidingen en onze studenten. Woon een voorlichtingsronde bij, volg de workshop Studie kiezen en doe een studiekeuzetest.

Bekijk het programma

Proefstuderen bij Social Work

Proefstuderen is het ideale moment om erachter te komen of Windesheim Flevoland bij je past. Je kunt al je vragen stellen, sfeer proeven én ontdekken of de hbo-opleiding Social Work biedt wat jij verwacht.

Kom proefstuderen bij Social Work