Hbo-opleiding Social Work Windesheim Flevoland

Social Work

Kies voor de hbo-opleiding Social Work als je straks mensen wilt ondersteunen bij het aanpakken van hun problemen, zodat ze hun leven weer op de rails krijgen.

Studieprogramma Social Work

In de brede opleiding Social Work doe je alle kennis en vaardigheden van een social worker op aan de hand van vraagstukken uit de praktijk. In het tweede jaar kies je voor een van de drie uitstroomprofielen: Welzijn en samenleving, Zorg of Jeugd.

Alles over de opleiding Social Work

Het Comakership van Anneleen

'De allerleukste ervaring tijdens mijn Comakership vond ik het leren schrijven van een scriptie en kritisch kijken naar mijn eigen werk. Ik ontdekte dat ik de afgelopen jaren veel heb geleerd en een eigen visie op hulpverlening heb gekregen.'

Wat vindt zij van Social Work?

Je duikt direct de praktijk in

In de praktijk leer je het meest. Daarom ga je tijdens de studie Social Work het werkveld in voor projecten en stages. Ook ga je aan de slag met Comakerships: een opdracht voor een organisatie in het sociaal domein die je zelf werft, uitvoert en oplevert.

Social Work in de praktijk

SPH + MWD + Pedagogiek + CMV

Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Pedagogiek + Culturele en Maatschappelijke Vorming = nu Social Work. Een trend op de hogescholen, omdat het werkveld verandert.

Lees meer over de drie profielen

Extra voorlichtingsavond

Nog geen studiekeuze gemaakt? Kom dan naar de extra voorlichtingsavond op 4 juni 2019. Maak alsnog kennis met de hbo-opleiding Social Work, onze hogeschool en andere 2- en 4-jarige hbo-opleidingen.

Meld je nu hiervoor aan

Proefstuderen bij Social Work

Proefstuderen is het ideale moment om erachter te komen of Windesheim Flevoland bij je past. Je kunt al je vragen stellen, sfeer proeven én ontdekken of de hbo-opleiding Social Work biedt wat jij verwacht.

Kom proefstuderen bij Social Work