Associate degree Software developer  Windesheim Flevoland

Software Development Associate degree 2-jarige opleiding

Kies voor de 2-jarige Associate degree Software Development als jij enthousiast wordt van programmeren, codes en software. Je leert websites en apps bouwen in een Agile ontwikkelproject.

De AD Software Development

In de opleiding Software Development ga je veel programmeren. We beginnen vanaf 0, maar het is wel handig als je als student de basisbeginselen al kent, want we gaan snel door de stof heen in de AD. Je leert nieuwe programmeertalen, hoe je kunt werken in Agile projecten en je hebt straks up-to-date kennis over beveiliging van software.

Alles over Software Development

De ideale software developer ...

  • wordt enthousiast van software, programmeren en codes
  • voelt zich thuis in een klein ontwikkelteam
  • wil meerdere programmeertalen beheersen
  • kan meerdere rollen in een (Agile) ontwikkelteam vervullen
  • is nauwkeurig en precies

Meteen praktijkervaring opdoen

De kennis die je opdoet breng je in de praktijk tijdens diverse opdrachten. Je bouwt bijvoorbeeld een webapplicatie of database. Eerst voer je dit nog op school uit, later ga je zelfstandig bij softwarebedrijven aan de slag: je werkt dan bij echte opdrachtgevers aan een software-ontwikkelproject. Dat noemen we een Comakership.

Lees meer over Comakerships

Je toekomst als software developer

We leiden je bij Software Development op tot programmeur/software-ontwikkelaar en softwaretester. Je baankansen zijn goed. Er zijn veel (kleinere) softwarebedrijven op zoek naar softwaretesters en programmeurs die PHP, C# of Java beheersen. Met je diploma op zak ben je straks een welkome aanvulling in elk (Agile) ontwikkelteam.

Meer over toekomst en beroep

Diploma in 2 jaar

De Associate degree-studie (AD) is een praktijkgerichte hbo-opleiding van 2 jaar, waarbij je intensievere begeleiding krijgt dan bij een bacheloropleiding (4 jaar). Ideaal als je van het mbo komt en je 4 jaar studeren te lang vindt of als je al enige werkervaring hebt. Maar je mag ook instromen in een AD-opleiding met een havo- of vwo-diploma.

Lees meer over Associate degrees

Doorstuderen en verschil HBO-ICT

Bij de AD ligt de focus op het bouwen van softwareprogramma’s. Je vertaalt een ontwerp naar concrete programma’s. Bij HBO-ICT staat het ontwerpen centraal: je vertaalt wensen van organisaties naar software-ontwerpen. Kies je voor Software Development, dan kun je sowieso erna in 2 jaar je diploma HBO-ICT alsnog behalen.

Meer over HBO-ICT