Studeren bij Windesheim in Almere

Vincent en Jesse - Small Business en Retail Management

Vincent en Jesse, studenten Small Business en Retail Management, runnen zes succesvolle webshops onder de ‘paraplu’ Webwinkel-deals, en dat aantal groeit.

studeren ondernemen windesheim flevolandStudentenondernemersregeling

Ze hebben inmiddels te horen gekregen dat ze zijn geslaagd voor Small Business en Retail Management. Vincent de Ridder en Jesse van den Berg zijn ruim vier jaar ondernemer. De studie hebben ze gedaan om een extra theoretische en praktische basis te hebben. Bovendien vonden ze het fijn om (gast)lessen te krijgen van ervaren ondernemers. Vincent en Jesse maakten geen gebruik van een studentondernemersregeling (TOR), maar school was bij grote drukte binnen hun onderneming wel coulant.

Ze runnen zes succesvolle webshops onder de ‘paraplu’ Webwinkel-deals, en dat aantal groeit. ‘We verkopen uitsluitend nicheproducten’, legt Jesse uit. ‘Hoe we die vinden? We hebben regelmatig samen brainstormsessies en we houden het nieuws op internet bij.’ ‘Vooraf doen we uitgebreid marktonderzoek en een risico- en concurrentieanalyse’, vertelt Vincent. ‘En, ook niet onbelangrijk, zijn de marges interessant?’

Het belang van kennis

‘Mensen vergissen zich soms in het hebben en onderhouden van een webshop. Met het vinden van een ‘interessant product’ ben je er niet. Je, vooraf gedefinieerde, doelgroep moet je wel weten te vinden. Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden en via welke weg komen bezoekers in je webshop? Dat is een kwestie van analyseren’, vertelt Vincent. Hij is de SEO-expert (Search Engine Optimalization) en online marketingspecialist. ‘Op basis van deze informatie ‘finetunen’ we de webshops.’

Op elkaar ingespeeld

De beide partners hebben een duidelijke taakverdeling. Vincent is verantwoordelijk voor online marketing en design, Jesse is van de inkoop, de klantcontacten en de administratie. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben de nodige kennisbagage. Zo deed Vincent ROC marketing & communicatie en studeerde hij mediatechniek. Jesse haalde zijn propedeuse Information Engineering (nu: HBO-ICT) en leerde daarnaast veel in de praktijk bij verschillende bedrijven. Jesse: ‘We realiseerden ons dat webshops de toekomst zijn maar we wilden daarnaast een hbo-diploma halen. Tijdens onze studie maakten we lange dagen en moesten we ons bedrijf ‘klein’ houden. Nu kunnen we helemaal ‘los’. Dat merken we ook in de omzet.’ Inmiddels hebben Vincent en Jesse webshops in iPhoneladers, led-lichtslangen, Mac-covers, rookmelders, legpuzzels (nieuw) en (binnenkort) bordspellen. Ze doen (nu nog) alles zelf. Hoeveel webshops ze willen? ‘The sky is the limit’.

Kijk voor alle webwinkels van Jesse en Vincent op www.webwinkel-deals.nl.

Bekijk de opleiding Small Business & Retail Management

Terug naar het overzicht