Studeren bij Windesheim in Almere

Informatie voor ouders/verzorgers

Heeft uw zoon of dochter bijna het havo-, vwo- of gymnasiumdiploma, of een mbo-diploma? Verder studeren aan het hbo is dan een goed idee.

Samantha Bakker studiekeuzecoach

Tips voor het maken van de juiste studiekeuze

Advies en praktische tips nodig over het kiezen van een studie? Onze studiekeuzecoach Samantha Bakker geeft in deze video 6 gouden tips. 

Een hbo-opleiding biedt veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als uw kind kiest voor Windesheim in Almere, dan kiest hij of zij voor een hogeschool waar ervaren en betrokken docenten persoonlijke begeleiding bieden en praktijkopdrachten net zo belangrijk zijn als studie-uren. Onze hogeschool is centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe kan ik helpen bij het maken van de juiste studiekeuze?

Het maken van een goede studiekeuze kost tijd. Waar moet uw kind op letten bij de oriëntatie op een vervolgopleiding? Welke rol kunt u hierin spelen? Hoe zit een hbo-studie in elkaar en wat kost het? In onze folder proberen wij u handvatten te bieden om uw kind zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Download de folder

Praktische zaken

Hoe kan mijn kind zich aanmelden voor een opleiding? Wat betaal ik eigenlijk voor een hbo-opleiding? Lees meer over praktische zaken rond studeren aan het hbo

Persoonlijk

Windesheim in Almere heeft een breed opleidingsaanbod, maar verzorgt kleinschalig onderwijs. Hier staat persoonlijke begeleiding centraal. Studenten zijn geen nummer, docenten kennen hun studenten en zijn bereikbaar voor vragen. Bovendien zitten studenten in kleine klassen. Ook als de studie niet zo loopt als verwacht, of als er problemen zijn op persoonlijk vlak, biedt ons studiesuccescentrum persoonlijke begeleiding. Toekomstige studenten kunnen zich daarnaast aanmelden voor een Skillscoach. Dit is een student die al wat langer op Windesheim rondloopt en uw kind kan begeleiden in de eerste fase van de studie.

Praktijkgericht

Het Comakership is uniek bij Windesheim in Almere. Een Comakership is een specifieke opdracht voor een student, op hbo-niveau. Deze opdracht komt uit de praktijk, van en voor een organisatie. Studenten werken op deze manier al tijdens hun opleiding aan hun cv en maken alvast kennis met toekomstige werkgevers. 

Lees meer over Comakerships bij Windesheim in Almere

Matching

Heeft uw kind zich aangemeld? Dan kan hij of zij een matchingsdag bezoeken. Er zijn die dag allerlei activiteiten en uw kind maakt dan nader kennis met de opleiding, andere aanmelders en studenten van de opleiding. Na een aanmelding voor de opleiding krijgt uw kind een uitnodiging voor een matchingsdag.

Lees meer over matching 

Kom kennismaken

Wilt u meer weten over onze hogeschool en de opleidingen die wij aanbieden? Kom dan eens met uw zoon of dochter naar een van onze open dagen. Uw kind kan ook een dag komen proefstuderen of meelopen op afspraak en zo kennismaken met andere hbo-studenten. Wij helpen u en uw kind graag om de juiste studiekeuze te maken.

Meer informatie over onze open dagen, meelopen en proefstuderen

Vragen

Heeft u nog vragen over de studiekeuze van uw kind? Kijk dan op onze veelgestelde vragen-pagina. Staat uw vraag daar niet bij? Neem dan contact op.