Studeren bij Windesheim Flevoland

Informatie voor ouders/verzorgers

Heeft uw zoon of dochter bijna het havo-, vwo- of gymnasiumdiploma, of een mbo-diploma? Verder studeren aan het hbo is dan een goed idee.

Samantha Bakker studiekeuzecoach

6 gouden tips voor het maken van de juiste studiekeuze

Advies en praktische tips over het kiezen van een studie? Onze studiekeuzecoach Samantha Bakker heeft 6 gouden tips voor de juiste studiekeuze.
Bekijk hier het filmpje.

 

Een hbo-opleiding biedt namelijk veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als u kiest voor Windesheim Flevoland, dan kiest u voor een hogeschool waar ervaren en betrokken docenten persoonlijke begeleiding bieden en praktijkopdrachten net zo belangrijk zijn als studie-uren. Onze hogeschool is centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe kan ik helpen bij het maken van de juiste studiekeuze?

Het maken van een goede studiekeuze is een proces en kost tijd. Waar moet uw kind op letten bij de oriëntatie op een vervolgopleiding? Welke rol kunt u hierin spelen? Hoe zit een hbo-studie in elkaar en wat kost zo'n opleiding? In onze folder proberen wij u handvatten te bieden om uw kind zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Download de folder

Praktische zaken

Hoe kan mijn kind zich aanmelden voor een opleiding? Wat betaal ik eigenlijk voor een hbo-opleiding?

Lees meer over praktische zaken rond studeren aan het hbo

Persoonlijk

Windesheim Flevoland heeft een breed opleidingsaanbod, maar verzorgt tegelijkertijd kleinschalig onderwijs, waarbij persoonlijke begeleiding centraal staat. Studenten zijn geen nummer, docenten kennen hun studenten en zijn bereikbaar voor vragen. Bovendien zitten studenten in kleine klassen en werkgroepen. Ook als de studie niet zo loopt als verwacht, of als er problemen zijn op persoonlijk vlak, biedt ons Studiesuccescentrum persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze opleidingen

Praktijkgericht

Het Comakership is uniek bij Windesheim Flevoland. Een Comakership is een specifieke opdracht voor een student, op hbo-niveau. Deze opdracht komt uit de praktijk, van en voor een organisatie. Studenten werken op deze manier al tijdens hun opleiding aan hun cv en maken alvast kennis met toekomstige werkgevers. 

Lees meer over Comakerships bij Windesheim Flevoland

Nieuwe wettelijke regeling: aanmelden vóór 1 mei

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat scholieren zich uiterlijk vóór 1 mei moeten aanmelden voor de hbo-studie van hun keuze. Zij hebben dan recht op een studiekeuzecheck in de vorm van een online vragenlijst en een startgesprek bij de opleiding. Scholieren zijn verplicht aan de activiteiten mee te doen als de opleiding hierom vraagt.

Lees meer over de Studiekeuzecheck

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze hogeschool en de opleidingen die wij aanbieden? Kom dan eens met uw zoon of dochter naar één van onze open dagen. Uw kind kan ook een dag komen proefstuderen en kennismaken met andere hbo-studenten. Wij helpen u graag om de juiste studiekeuze te maken.

Meer informatie over onze open dagen en proefstuderen

Vragen

Heb je nog vragen over je studiekeuze? Kijk dan op onze veelgestelde vragen-pagina. Staat je vraag daar niet bij? Neem dan contact met ons op.