Bouwkunde Associate degree 2-jarige duale opleiding

In de tweejarige Associate degree Bouwkunde combineer je werken en leren. Zo krijg je alle aspecten van een complex bouwproject onder de knie.

Studieprogramma

Heb je al ervaring in bouwkunde, maar wil je meer? In de AD Bouwkunde volg je 2 dagen onderwijs en werk je 3 dagen bij een leerwerkbedrijf. Je leert over alle aspecten van een complex en duurzaam bouwproject: technisch ontwerp, projectmanagement, materiaalkunde, regelgeving en meer.

Lees meer over het studieprogramma

Jouw toekomst als AD Bouwkundige

We bereiden je voor op functies in de uitvoerende bouw. Denk aan werkvoorbereider, calculator, uitvoerder of projectleider. Je kunt grote complexe bouwprojecten uitvoeren en je ontwikkelt je tot volwaardig sparringpartner voor diverse partijen, zoals gemeente en bewoners.

Lees meer over toekomst en beroep

Windesheim Flevoland loopt voorop met BIM

In de bouwsector wordt steeds meer met BIM gewerkt, het Bouw Informatie Model/Management.  Daarom leer je al tijdens je studie 3D-modellen maken en samenwerken via het programma. Zo voorkom je bouwfouten.


In beeld


AD + KOB-diploma

Windesheim Flevoland is gecertificeerd door de Kader- en Ondernemersopleiding in de Bouw (KOB) om bij de AD Bouwkunde het vakdiploma Aannemer Bouw- en Infrabedrijf uit te reiken. Dit diploma geeft jou nog meer kansen op de arbeidsmarkt.

Lees over het KOB-certificaat

Samenwerking BouwTalent

Windesheim Flevoland werkt samen met BouwTalent in deze AD opleiding. BouwTalent heeft veel contacten in de bouwsector en helpt om een passende match te maken tussen jou en een leerwerkbedrijf.

Lees meer over de meerwaarde van BouwTalent tijdens je studie