Header Lerarenopleiding (Pabo) deeltijd

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) deeltijd bij Windesheim in Almere

Werken met kinderen in het basisonderwijs al langer je droom? Maak je droom waar door naast je werk of andere activiteiten de Pabo in deeltijd bij Windesheim in Almere te volgen.

Pabo in het kort

Wil je straks graag als leerkracht in het basisonderwijs werken? Maar heb je geen tijd om overdag naar school te gaan? Je kunt de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) bij ons ook in de avonduren doen. 

Lees meer over de Pabo in deeltijd

Stage lopen op een school

Je gaat direct aan de slag op een zogenaamde opleidingsschool in het basisonderwijs. Dit is jouw praktijkschool, waar je ervaring opdoet en het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

Lees meer over stages op de Pabo

Toelating tot de Pabo

Er gelden toelatingseisen voor de Pabo op het vlak van geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde. Heb je tijdens de havo of je mbo-studie onvoldoende kennis ervan opgedaan, dan moet je extra toetsen maken.

Lees meer over toelating

Online voorlichting

Maak kennis met de Pabo in deeltijd, de Ad Pedagogisch Educatief Professional en Verpleegkunde in deeltijd. Tijdens de online voorlichting kun je al je vragen stellen aan onze docenten en de sfeer proeven.

Kom naar de online voorlichting

Lestijden en studielast

Je kunt werk en studie in deze opleiding combineren. De lessen vinden plaats op de dinsdag- of donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur in Almere. Daarnaast loop je minstens een dag per week stage.

Lees meer over lestijden

Jouw toekomst als leerkracht

Door een pensioengolf in de komende jaren ontstaat er straks een groeiend tekort aan basisschoolleraren. Je hebt daarom na deze opleiding een zeer goede kans op een baan met je Pabo-diploma op zak.

Wat kun je na deze opleiding?